HerNews.gr
Fitness

Αβγά: Τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση

Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά άλλα σημαντικά θρεπτικά στοιχεία. Ένα αυγό περιέχει 71 θερμίδες, 13 βασικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και φυσικα πρωτεΐνες. 

Καρχας μας βοηθα να βλεπουμε καλυτερα. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που ανιχνεύονται στα αυγά μπορούν να δράσουν προληπτικά έναντι της μείωσης της όρασης λόγω γήρατος.

Τα αυγά επίσης δεν αποτελούν μόνο καλή πηγή θρεπτικών συστατικών αλλά βοηθούν και στην απώλεια του βάρους, για αυτο ειναι ιδανικα για διαιτες. 

Περιέχουν λευκίνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ που βοηθά στη μείωση του βάρους.

Ασπράδι αυγού, είναι η κοινή ονομασία για το διαυγές υγρό, που περιέχεται μέσα στο αυγό και καταλαμβάνει τον χώρο μεταξύ του πυρήνα (του κρόκου) και του φλοιού.

 

 

Αποτελείται κατά κύριο λόγο, από περίπου 90% νερό στο οποίο βρίσκεται διαλυμένο το 10% των πρωτεϊνών (αλβουμινες, μυκοπρωτείνες, και γλοβουλίνες (σφαιρίνες).

Και τώρα η αλήθεια για τη χοληστερόλη 
Σε τελευταία έρευνα, οι επιστήμονες παρακολούθησαν περίπου 30.000 ασθενείς για 17 χρόνια και βρήκαν ότι η κατανάλωση αυγών συνοδεύτηκε με αύξηση καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνητότητας. Όμως πολλές άλλες μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται να ανησυχούν για την κατανάλωση περισσότερων αυγών λόγω αύξησης της χοληστερίνης. 

Όπως και να έχει είτε στο πρωινό, είτε ως συστατικό φαγητών ή γλυκών, είτε στο βραδινό ή ως σνακ, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και με οποιονδήποτε τρόπο, τα αυγά αποτελούν τμήμα μιας ισορροπημένης καθημερινής διατροφής μας. 

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί είναι καλύτερο να γυμνάζεσαι με παρέα;

Her News

Stretching: Το πρόγραμμα γυμναστικής που θα αγαπήσεις

Her News b

Βάρη: 2 λόγοι για να τα εντάξεις στην γυμναστική σου

Her News b