HerNews.gr
Fitness

Πόσο συχνά πρέπει να τρέχω;

Πόσο συχνά πρέπει να τρέχεις είναι ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να αναλογιστείς πριν ξεκινήσεις την δικιά σου προπόνηση. Ο Steven McDaniels, διευθυντής φυσικής αγωγής στο Beacon College στο Leesburg της Φλόριντα, συνιστά 30 έως 60 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητας, πέντε ημέρες την εβδομάδα.  

Φυσικά πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει μοναδική απάντηση στο ερώτημα αυτό. Πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τους προσωπικούς σου στόχους που έχεις τοποθετήσει, το πρόγραμμα της καθημερινότητας σου και την εμπειρία σου στο τρέξιμο.  Μέσα από αυτά τα όρια όριζεις την δικία σου προπόνηση. 

 

 

Όμως αν μπορούσα αντικειμενικά να μιλήσουμε για εναν γενικό κανόνα τρεξίματος ή μάλλον καλύτερα προπόνησης, αυτός θα ηταν στις 3 φορές την εβδομάδα.  

Βέβαια σε κάποιους αποδίδει καλύτερα να τρέχουν καθημερινά χωρίς να κάνουν cross-training, σε άλλους αποδίδει τα τρέξιμο 3-4 φορές την εβδομάδα και cross-training τις υπόλοιπες ημέρες.

Ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο πρέπει να τρέχεις 3 φορές την εβδομάδα είναι για να ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους τραυματισμών. Όπως γνωρίζεις, το τρέξιμο ανήκει στην κατηγορία υψηλού κινδύνου στον τομέα των τραυματισμών και ο ρυθμός των τραυματισμών αυξάνει όσο αυξάνει και ο όγκος του τρεξίματος.   

Βάλε λοιπόν τους προσωπικούς σου στόχους και ξεκίνα σιγά σιγά και καθώς περνάει ο καιρός μπορείς να ανεβάζεις την ένταση και φυσικά τον χρόνο.

Καλη αρχη!

Νεότερα Άρθρα

Showbiz: Ποιες μεθόδους αδυνατίσματος ακολουθούν οι σταρ του Χόλυγουντ;

HerNews ka

Φυστικοβούτυρο: Γλυκιά αμαρτία ή υγιεινή απόλαυση;

Her News b

Ασκήσεις ενδυνάμωσης για γυναίκες άνω των 40 ετών

Her News