HerNews.gr
Παιδί

Θηλασμός: Τι να αποφεύγετε να τρώτε όταν θηλάζετε

Ο θηλασμός είναι κάτι “ιερό” και κάθε μανούλα που αποφασίζει να το κάνει πρέπει να ξέρει τι πρέπει να τρώει. Υπάρχουν κάποιες τροφές που καλό θα ήταν να τις αποφεύγουμε. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε, ενώ θηλάζετε. Δείτε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη γαλουχία.

Πικάντικα τρόφιμα

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε πικάντικες γεύσεις συμπεριλαμβανομένων όσων περιέχουν καυτές πιπεριές, τσίλι και πικάντικες σάλτσες.

Καφεΐνη

Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει στο μωρό αϋπνία και οιο ειδικοί συστήνουν να αποφεύγεται για όσο καιρό θηλάζετε το τσάι, ο καφές και η σόδα.

Αλκοόλ

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να αποφεύγεται το αλκοόλ κατά τη γαλουχία.

Μάλσιτα οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι μπορείτε περιστασιακά να πίνετε με μέτρο αλκοόλ. Και αυτό γιατί έχει βρεθεί ότι ακόμη και οι μικρές ποσότητες αλκοόλ περνούν μέσα στο μητρικό γάλα.

Σκόρδο

Παρά το γεγονός ότι το σκόρδο δίνει γεύση σε ένα φαγητό μπορεί όμως να αλλάξει σημαντικά τη γεύση του μητρικού γάλακτος και το μωρό να μην θέλει να θηλάσει.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα περιέχει χαμηλά επίπεδα καφεΐνης και γι ‘αυτό θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα που καταναλώνετε.

Φιστίκια

Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών, τότε είναι καλύτερα να αποφύγετε να τρώτε φιστίκια ενώ θηλάζετε. Εκτός από τα φιστίκια, θα πρέπει να αποφύγετε και ξηρούς καρπούς με κέλυφος.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια το γκρέιπφρουτ, και άλλα που περιέχουν βιταμίνη C καλό είναι να αποφεύγονται αφού είναι πολύ όξινα και έτσι είναι δυνατόν να ερεθίσουν το γαστρεντερικό σύστημα του μωρού όσο κρατά ο θηλασμός αλλά και μετά.

Νεότερα Άρθρα

“Μαμά σε μισώ!”: Πως να αντιδράσω στο παιδί;

Her News b

Γονείς: Πώς να προετοιμαστείτε για τη γονεϊκότητα

Her News

Το παιδί μου έχει στρες: 6 συμβουλές για γονείς!

Her News