HerNews.gr
DECORNEWS

Τι δεν πρέπει να πλένουμε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων

Η αλήθεια είναι ότι το πλυντήριο πιάτων, είναι ίσως η πιο έξυπνη συσκευή που έχει εφευρεθεί για το νοικοκυριό, καθώς μας γλιτώνει απο το κουραστικό πλύσιμο πιάτων στο χέρι..

Όμως, υπάρχουν αρκετά οικιακά σκεύη που πρέπει να πλένονται στο χέρι και να μη τα βάζουμε στο πλυντήριο, ώστε να μη χαλάσουν με το πέρασμα του χρόνου. Κάποια ίσως και να τα γνωρίζετε, κάποια άλλα όμως, ούτε που σας πάει το μυαλό ότι δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο.

Τι δεν πρέπει να πλένεις ποτέ στο πλυντήριο πιάτων:
  • Το καλό σετ απο μαχαιροπίρουνα: Αν τα πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων θα χαλάσουν πιο γρήγορα με τον καιρό. Όταν λοιπόν έχεις τραπέζι και βγάλεις τα..καλά σου, ετοιμάσου μετά να τα πλύνεις στο χέρι!
  • Μαντεμένια σκεύη: Αυτά τα σκεύη χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή από τις κοινές κατσαρόλες και τα τηγάνια. Οπότε, λόγω του υλικού που είναι φτιαγμένα, δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.
  • Πλαστικά σκεύη: Όσο βολικό και αν είναι να τα πετάξεις κατευθείαν στο πλυντήριο πιάτων, αρκετά απο αυτά μπορεί να καταστραφούν… Τα πλαστικά, όπως τα τάπερ, τα πλαστικά μπολ κτλ. μπορούν να φθαρούν εύκολα και καλύτερο είναι να μπαίνουν στο πάνω πάνω ράφι του πλυντηρίου ή να πλένονται στο χέρι.
  • Τα κρυστάλλινα ποτήρια: H θερμότητα του νερού του πλυντηρίου πιάτων, μπορεί να ραγίσει, ακόμα και να σπάσει τα κρυστάλλινα ποτήρια σου.  Τα πολύτιμα και ακριβά σκεύη είναι καλύτερα για να διατηρηθούν, να τα πλένουμε στο χέρι.
  • Ξύλινες κουτάλες: Κάποια ξύλινα σκεύη είναι κατάλληλα για το πλυντήριο πιάτων, όχι όμως όλα. Με το πλυντήριο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φθαρεί η επιφάνειά τους και να χαλάσουν. Ίσως το έχεις παρατηρήσει με τον καιρό. Και αυτά λοιπόν, πλύσιμο στο χέρι!
  • Αντικολλητικά σκεύη: Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να συμβουλευτούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κάποια αντικολλητικά, αν τα βάλουμε στο πλυντήριο πιάτων, ίσως να χάσουν την αντικολλητική τους ιδιότητα.

  • Χάλκινα σκεύη: Μπορεί να αποχρωματιστούν αν πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων.
  • Πήλινα βαμμένα σκεύη: Είναι πιθανό να ξεφλουδίσει η βαφή τους απο την θερμοκρασία του νερού του πλυντηρίου, ενώ υπάρχει περίπτωση να αρχίσουν να να θρυμματίζονται με τον καιρό.
  • Σκεύη από σμάλτο: Αυτές οι κούπες, τα ποτήρια και τα πιάτα θα χάσουν το γυαλιστερό τους φινίρισμα αν πλένονται συχνά στο πλυντήριο πιάτων. Καλύτερα να πλένονται λοιπόν στο χέρι.
  • Ταψιά φούρνου: Αν πλυθούν πολλές φορές στο πλυντήριο θα φθαρεί η επιφάνειά τους και θα αποχρωματιστούν.
  • Επιχρυσωμένα πιάτα και ποτήρια: Με τον καιρό, το πλυντήριο θα ξεφλουδίσει τον χρυσό που τόσο όμορφα τα έχει στολίσει. Τέτοια σκεύη είναι καλύτερο να πλένονται στο χέρι και με προσοχή.

Νεότερα Άρθρα

Πώς να ξεμπλέξετε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια: Συμβουλές για το τέλειο δέντρο

HerNews ka

Τι δεν λείπει από ένα γαλλικό υπνοδωμάτιο

Her News b

Πως θα οργανώσεις σωστά την ντουλάπα σου

Her News b