HerNews.gr
Health

Οι τροφές που “φρενάρουν” την γήρανση!

Οι τροφές που “φρενάρουν” την γήρανση! Γιατί με τον χρόνο μπορεί να μην τα βάζεις αλλά προσπαθείς για το καλύτερο δυνατό ώστε να πάρει παράταση!

Το μπρόκολο είναι η κατεξοχήν αντιγηραντική τροφή. Ο λόγος είναι ότι εμποδίζει τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό. Περιέχει ακόμα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο.

Σπανάκι

Δεν είναι μόνο η αγαπημένη τροφή του Ποπάι αφού το σπανάκι χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, χαρίζει λαμπερό δέρμα και καταπολεμά την τριχόπτωση.

Κακάο

Περιέχει φλαβονοειδή, πράγμα που το κάνει το νούμερο ένα αντιοξειδωτικό της φύσης ενώ χάρη στις ελεύθερες ρίζες που περιέχει, είναι πολύτιμος σύμμαχος αντι γήρανσης.

Πορτοκάλι

Εκτός από την βιατμίνη c ,που περιέχει είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ελεύθερες ρίζες, που σταματούν τα σημάδια του χρόνου.

Ψάρι

Τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα τρία καλά λιπαρά τα οποία διατηρούν το κολλαγόνο του δέρματος. Κάνουν καλό στην μνήμη που όσο μεγαλώνουμε εκείνη μικραίνει!

Σταφύλια

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σταφύλια λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε βιταμίνες έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες αφού διατηρούν το δέρμα λαμπερό και όμορφο.

Η γήρανση είναι κάτι αναπόφευκτο αλλά όλοι  μας το παλεύουμε! Άλλωστε σημαίνει υγεία! 

Νεότερα Άρθρα

Ισορροπημένο γεύμα: Οι αναλογίες τροφών στο πιάτο σας

Her News

Έμμηνος ρύση: Να κάνω γιόγκα όταν έχω περίοδο;

Her News

Τι προκαλεί φαγούρα στις παλάμες;

HerNews ka