HerNews.gr
Pets

Ψάρια σε ενυδρείο: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

Τα ψάρια σε ενυδρείο, είναι πολύ ομορφα κατοικίδια για το σπίτι σου. Και μάλιστα, δεν έχουν πολλές απαιτήσεις όπως πχ ο σκύλος ή η γάτα. Ακόμα, τα ενυδρεία είναι όμοεφη διακόσμηση για τον χώρο σου. Αν θέλεις λοιπόν να αποκτήσεις ψαράκια σε ενυδρείο, πρέπει να ξέρεις κάποια βασικά σχετικά με το τι χρειάζονται.

Τα ψάρια είναι είναι σωστή επιλογή για κατοικίδια, ειδικά αν δεν έχει πολύ χρόνο και χώρο για να φροντίζεις κάποιο ζωάκι.

Η επιλογή του χρώματος των ψαριών και η διακόσμηση του ενυδρείου ακόμα, ίσως είναι ιδανική για το σπίτι σου, και πολύ ευχάριστη για την ψυχολογία σου. Το να χαζεύεις τα ψάρια σου μέσα στο ενυδρείο έχει αποδειχθεί οτι βοηθά στη βελτίωση του στρες στους ανθρώπους.

Τα ψάρια Betta, αλλά και τα γνωστα σε όλους μας χρυσόψαρα, είναι τα πιο δημοφιλή είδη ψαριών για ενυδρείο. Είναι επίσης εύκολο να τα φροντίσεις και δεν χρειάζονται κάποιο ειδικό ενυδρείο.

Τι πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις ψάρια:

  • Τα κατοικίδια ψάρια σου θα χρειάζονται καθαρισμό του ενυδρείου τους.
  • Τα ψαράκια χρειάζονται φαγητό, κλιματιστικό νερού, καθαριστικό νερού και διακοσμητικά για να περνάνε ευχάριστα τον χρόνο τους κολυμπώντας ανάμεσα τους.
  • Μια ισορροπημένη διατροφή είναι αυτό που θέλουν τα ψάρια, ρώτησε λοιπόν πόση τροφή να τους ρίχνεις καθημερινα το κατάστημα που θα τα αγοράσεις. Το πιο συχνό λάθος που κάνουν όσοι έχουν ψάρια, ε΄ναι ότι τους ρίχνουν παραπάνω τρόφη απο αυτή που χρειάζεται. Αν το νερό στο ενυδρείο βρωμίζει πολύ γρήγορα, ίσως αυτή είναι η αιτία.
  • Το καθαρό νερό είναι πολύ σημαντικό για να επιβιώσουν τα ψαράκια σου. Άλλαζε το συχνά και πάρε οπωσδήποτε ένα είδικό υγρό για σωστο ph και ένα ειδικό σύστημα φιλτραρίσματος.

Γενικά, τα ψάρια δεν χρειάζονται μεγάλη συντήρηση, θέλουν επίβλεψη και να είσαι βέβαιη ότι το νερό τους είναι καθαρό και ότι όλα τα ψάρια φαίνονται υγιή. Η κατοχή ψαριών ως κατοικίδιων ζώων μπορεί ακόμα να βοηθήσει το παιδάκι σου να μάθει τις ευθύνες που προκύπτουν από τη φροντίδα των ζώων, αν του αναθέσεις να τα ταίζει καθημερινά.

Νεότερα Άρθρα

Η νέα πλατφόρμα του gov.gr για τα ζώα συντροφιάς

HerNews ka

Με ποιον τρόπο θα αλλάξετε ομαλά την τροφή του σκύλου σας;

HerNewskl

Είναι αλήθεια ότι οι σκύλοι καταλαβαίνουν τα αισθήματά μας;

Her News