HerNews.gr
Αφιερώματα

Madrugada: Η ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος

Οι Madrugada είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών στη χώρα τους τη Νορβηγία και εξαιρετικά αγαπητοί και σε εμάς στην Ελλάδα.   

Η ιστορία της επιτυχίας των Madrugada παραμένει φυσικά θρυλική. Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1998, όταν η Virgin Records προσέφερε στο συγκρότημα ένα συμβόλαιο, το οποίο η ιστορία λέει ότι υπογράφηκε στο καπό ενός αυτοκινήτου, έξω από το Νορβηγικό Χρηματιστήριο.     

Στις 30 Αυγούστου του 1999 το ντεμπούτο album τους, Industrial Silence  κυκλοφόρησε και έγινε αμέσως επιτυχία. Πήγε αμέσως στο Νο1 της Νορβηγίας. Το άλμπουμ παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα, κλασικά άλμπουμ στην ιστορία της.

“Nαι, ήμουν από εκείνα τα παιδιά που τραγουδούσαν σε κάθε ευκαιρία αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε περάσει από το μυαλό μου να γίνω τραγουδιστής. Αυτό συνέβη συμπτωματικά στην εφηβεία μου, όταν γνώρισα τους ανθρώπους που μετέπειτα γίναμε μαζί οι Madrugada. Αυτοί που μου άλλαξαν τη ζωή ουσιαστικά, ο Frode, o Jon και μετέπειτα ο Robert”. Αυτά έχει δηλώσει ο Sivert Hoyem για το συγκρότημα.

Το τελευταίο τους, με τίτλο απλά το όνομα τους, Madrugada, ξεκίνησε να γράφεται το 2007, προτού ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Robert Burås πεθάνει και κυκλοφόρησε το 2008, μετά το θάνατό του.
Κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων τους ως συγκρότημα, οι Madrugada πήραν πέντε βραβεία Spellemann (τα Νορβηγικά Grammy) συμπεριλαμβανομένου του Spellemann του έτους 2005 για καλύτερο συγκρότημα της χρονιάς, δύο βραβεία Alarm και πολυάριθμα βραβεία για τις πωλήσεις των δίσκων τους.

Όπως και να έχει είναι ένα συγκρότημα που λατρεύουμε στην Ελλάδα και κάθε τους τραγούδι γίνεται αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία.  

Νεότερα Άρθρα

Τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν το 2022

Her News b

Η Philologist-ina μας μαθαίνει ελληνικά: Ανταπεξέρχομαι ή Αντεπεξέρχομαι;

Her News

4 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

HerNews ka