HerNews.gr
Health

Άφτρες στο στόμα: Όσα θες να ξέρεις

Το έχεις ξανα ακούσει σίγουρα. Οι άφθες ή άφτρες είναι μικρές πληγές (έλκη) με στρογγυλό σχήμα, λευκοκίτρινη επιφάνεια και ερυθρή περιφέρεια μέσα στο στόμα μας. Είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις του στόματος και αρκετά επώδινη. 

Η ακριβής αιτία εμφάνισής τους είναι άγνωστη. Οι ειδικοί τις αποδίδουν σε γενετική προδιάθεση, ορισμένους ιούς, στον τραυματισμό του βλεννογόνου του στόματος και κυρίως στις διαταραχές του ανοσολογικού. Αν και τις περισσότερες φορές οι άφθες δεν είναι κάτι ανησυχητικό, μπορεί και να υποκρύπτουν κάτι που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, καθώς στο στόμα εκδηλώνονται περισσότερα από 1.200 νοσήματα, μερικά από τα οποία είναι απειλητικά για τη ζωή του ασθενούς. Οπότε αν επιμένουν θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. 

 

 

Πως θα τις θεραπεύσω φυσικά;

 

Καταρχάς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλατόνερο. Μπορεί να είναι μια κάπως επώδυνη διαδικασία, αλλά είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για να θεραπεύσετε τις άφθες. Ένα κουταλάκι του γλυκού ανεπεξεργαστο, θαλασσινο αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
Μπουκώματα..πολλές φορές την ημέρα.

Έκτος απο αυτό όμως και το μέλι βοηθάει πολύ. Η συνταγή ειναι απλή, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.. πάνω στην άφθα.
Μπορεί να έχουμε.. κάψιμο ή και πόνο για μερικά λεπτά, αλλά σταδιακά ο πόνος και η φλεγμονή θα μειωθούν. Χρησιμοποιείστε το 2-3 φορές την ημέρα και θα δείτε αμέσως διαφορά. 

 

Νεότερα Άρθρα

Ζυγαριά: Η σωστή ψυχολογία για να ζυγιστείς

Her News

Πως να ξεφύγουμε από την κατανάλωση αναψυκτικών για μια πιο υγιεινή ζωή

HerNews ka

5 εύκολοι τρόποι για να ξεπαγώσετε τον κιμά σας γρήγορα & εύκολα

HerNews ka