HerNews.gr
Ελλάδα

Δακτύλιος: Ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου -Τι θα ισχύσει

Από Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο Δακτύλιος τίθεται σε ισχύ. Το μέτρο επιστρέφει με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της Αθήνας.

Από 25 Οκτωβρίου 2021 έως και 22 Ιουλίου 2022 για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00, θα επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία των ΙΧ και των φορτηγών με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους και με το σύστημα των μονών- ζυγών.

Τι θα ισχύει με το Δακτύλιο:

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της ρύπανσης στο κέντρο, ελεύθερα κυκλοφορούν στο δακτύλιο καθημερινά, ανεξαρτήτως μονών- ζυγών, τα αυτοκίνητα EURO 6 εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 g/km, καθώς και όλα τα οχήματα τεχνολογίας, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και οχήματα υγραερίου εκ κατασκευής.

Με το μέτρο του Δακτυλίου, δεν μπαίνουν  πλέον ελεύθερα στο δακτύλιο όλα τα EURO 5 οχήματα, αλλά και τα EURO 6, που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα πάνω από 120 g/km.

Νεότερα Άρθρα

Αγγελική Νικολούλη: «Δύσκολα θα σπάσει η Ρούλα Πισπιρίγκου- Μου ζήτησε να βρω τα στοιχεία της φίλης του Μάνου στην Αθήνα»

Her News

Καιρός: Έρχονται λασποβροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Πού θα χιονίσει

HerNews ka

Χρύσα Ρώπα για Θανάση Λάλα: «Xειραγωγούσε το παιδί μου»

Her News b