HerNews.gr
Health

Μαυρομάτικα φασόλια: Γιατί να τα βάλεις στην διατροφή σου

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι θαυματουργά. Είναι ένα όσπριο που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Πήραν το όνομά τους από την εμφάνισή τους, αφού έχουν μια μαύρη κουκκίδα πάνω στο κρεμ χρώμα τους που μοιάζει με μάτι.   

Η συγκεκριμένη τροφή  έχουν συσχετιστεί με πολλά ισχυρά οφέλη για την υγεία. Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και διαλυτές ίνες, η προσθήκη τους στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μία μερίδα μαυρομάτικα φασόλια παρέχει όση ποσότητα πρωτεΐνης παρέχει και μισή μπριζόλα. 

 

 

Επίσης κάνουν πολύ καλό στην καρδιά. Το κάλιο επίσης, που περιέχουν τα μαυρομάτικα φασόλια είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία όλων των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων του σώματος. Μαζί με το νάτριο αποτελούν τους βασικούς ηλεκτρολύτες που ρυθμίζουν την κατανομή των υγρών του σώματος, επηρεάζουν το pH και συμβάλλουν στη διέγερση των νεύρων και των μυών. 

Τέλος ανεβάζει πολύ το σίδηρο και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Μισό φλιτζάνι κονσερβοποιημένα μαυρομάτικα έχει 1,2 mg σιδήρου, ενώ 1/2 φλιτζάνι βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια περιέχει 2.2 mg. Αυτό τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω και για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη των φασολιών που έχουν να μας προσφέρουν ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε αρκετά είδη, προσθέτοντας τα σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής. 

Νεότερα Άρθρα

Αδυνάτισμα: Ποια είναι τα φάρμακα που θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον

HerNews ka

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος κατάγματος στο ισχίο στις γυναίκες που κάνουν φυτοφαγική διατροφή

Her News

Το φαγητό το βράδυ αυξάνει την πιθανότητα κατάθλιψης και άγχους

Her News