HerNews.gr
Health

Tροφές που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Η διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία μας. Αυτό το ξέρουν όλοι. Η ανάπτυξη του καρκίνου, ιδιαίτερα, έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζεται έντονα από τις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά. 

Υπάρχουν επίσης αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι η υψηλότερη πρόσληψη ορισμένων τροφίμων μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο για την ασθένεια.

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν με τα καρότα. Αρκετές μελέτες,  αποδεικνύουν ότι η συχνή κατανάλωση καρότων, που είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, κάλιο και φαλκαρινόλη, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη αλλά και άλλων ειδών. 

Επίσης οι ξηροί καρποί είναι μια γνωστή αντικαρκινική τροφή.

Η συχνή κατανάλωση συγκεκριμένων ξηρών καρπών, όπως είναι τα καρύδια Βραζιλίας μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου πνευμόνων και του στομάχου.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το θαυματουργό Ελαιόλαδο. Αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι η υψηλή πρόσληψη ελαιολάδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του προστάτη.

Τέλος πολύ καλό φαινεται οτι κάνει και το αγαπημενο μας λαχανικο , οι ντομάτες. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών. Ένα είναι σίγουρο, όμως, ότι μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρέσκα τρόφιμα, σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, θα βελτιώσει πολλές πτυχές της υγείας σου.

 

Νεότερα Άρθρα

Σοκολάτα: Μήπως τελικά κάνει καλό;

Her News

Ντους: Πρωί ή βράδυ;

Her News b

Πως να ξυπνήσετε σωστά και να είστε λιγότερο νευρικοί το πρωί

HerNews ka