HerNews.gr
Ελλάδα

Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Με μάσκες και διάρκεια 60 λεπτών

Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Με μάσκες και διάρκεια 60 λεπτών

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι μαθητικές και οι στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα.

Σε μια προσπάθεια να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα και στις μαζικές εκδηλώσεις.

Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση της μάσκας για όλους. Καθώς οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς της πανδημίας στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων. Επισημαίνεται ότι, συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά.

Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.»

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που προβληματίζουν την ιατρική κοινότητα παρουσίασε εκ νέου χθες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Εστιάζοντας ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου αφενός ο αριθμός των διασωληνωμένων κρουσμάτων και αφετέρου των ανεμβολίαστων πολιτών παραμένει υψηλός.

«Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα σε αρκετούς νομούς. Οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες στη Δυτική Μακεδονία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόνου, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι» ανέφερε σχετικά η κ. Γκάγκα.

Προβαίνοντας, υπό αυτό το πρίσμα, σε σχετικές διευκρινίσεις σήμερα, κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών εξηγούσαν πως:

Την 27η Οκτωβρίου: οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα. Όπως και στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν ακριβώς, όπως κάθε χρόνο.

Την 28η Οκτωβρίου: οι στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, όπως και στη Θεσσαλονίκη Θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο. Αλλά θα έχει διάρκεια 60 λεπτών.

Τα ζητήματα, άλλωστε, διάρκειας των φετινών παρελάσεων με την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό είχαν διευθετηθεί από τις 13 Οκτωβρίου. Με σχετική εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στις κατά τόπους αυτοδιοικητικές Αρχές της χώρας.

Επικαλούμενη τη σχετική εγκύκλιο, σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει -ειδικά για τη Θεσσαλονίκη- πως.:
 «Με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα σε έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι.: «Είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει την διάρκεια των 60 λεπτών».

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Τοπικές βροχές, νεφώσεις & φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες

HerNews ka

Συγκλονίζει ο πατέρας της 23χρονης Φωτεινής που βρέθηκε νεκρή ενώ κυοφορούσε το 4ο παιδί της

Her News

«Μάνο αγάπη μου έλα πάρε με από εδώ» φωνάζουν στην Ρούλα Πισπιρίγκου

Her News b