HerNews.gr
Health

Σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε έλλειψη σιδήρου

Η έλλειψη σιδήρου είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που πλήττει κυρίως εμάς τις γυναίκες. Εάν το σώμα μας δεν έχει αρκετή αιμοσφαιρίνη, οι ιστοί και οι μύες μας δεν θα πάρουν αρκετό οξυγόνο για να είναι σε θέση να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Αυτό οδηγεί σε μια κατάσταση που ονομάζεται αναιμία και η οποία έχει τα παρακάτω συμπώματα. 

Κόπωση

Η έλλειψη σιδήρου έχει σαν αποτέλεσμα τη μειωμένη παροχή οξυγόνου στους ιστούς κι έτσι το σώμα στερείται πολύτιμη ενέργεια. Για αυτό τον λόγο όταν μας λείπει ο σιδηρος νιώθουμε συνεχώς κουρασμένοι. 

Χλωμό πρόσωπο

Η αιμοσφαιρίνη είναι αυτή που δίνει το κόκκινο χρώμα στο αίμα μας. Η έλλειψη σιδήρου είναι πιο εμφανής στα άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, όμως ακόμη και στα άτομα με πιο σκούρα επιδερμίδα το χρώμα στο εσωτερικό των χειλιών, τα ούλα και το κάτω βλέφαρο μπορεί να φανερώσει την έλλειψη και έτσι να είναι χλωμά. 

Ταχυπαλμία

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να επιδεινώσει ένα καλά κρυμμένο πρόβλημα στην καρδιά μας. Η καρδιά πρέπει να κουραστεί διπλά λόγω της μειωμένης ροής οξυγόνου, με αποτέλεσμα τις αρρυθμίες ή και την ταχυπαλμία.

Πονοκέφαλοι 

Όταν υπάρχει έλλειψη σιδήρου, το σώμα μας δίνει αυτόματα «προτεραιότητα» στον εγκέφαλο, παρέχοντας εκεί τη μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου σε σύγκριση με τα άλλα όργανα, άρα μπορεί να έχουμε συχνά ημικρανίες. 

Νεότερα Άρθρα

Οι Ελληνίδες δηλώνουν πώς δεν ήταν προετοιμασμένες για τον αντίκτυπο που έχει η εμμηνόπαυση στη ζωή τους

HerNews ka

Πάρκινσον: Βρέθηκε η αιτία που προκαλεί τη νόσο; -Το ανθρώπινο όργανο που κρύβεται το μυστικό

HerNews ka

Τα οφέλη του να κοιμάσαι με μάσκα ύπνου- Είναι αρκετά για να σε πείσουν!

HerNews ka