HerNews.gr
Συνταγές

Kανελόνια με κιμά – Η συνταγή που θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλα σου

Τα κανελόνια με κιμά είναι ένα από τα πιο λαχταριστά φαγητά, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Αυτή εδώ η συνταγή, θα ενθουσιάσει και εσάς και τους καλεσμένους σας. Εύκολη και πολύ πολύ γευστική!

Θα χρειαστεί να κάνετε τρία πράγματα πριν βάλετε τα κανελόνια με κιμά στο φούρνο: Τη γέμιση με τον κιμά, τη σάλτσα και να γεμίσετε τα κανελόνια με τη γέμιση.
Υλικά που θα χρειστούμε για τα κανελόνια με κιμά: 
1 πακέτο κανελόνια
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
1 αυγό
2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή ντοματίνια
1 συσκευασία τριμμένης ντομάτας
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί για μακαρόνια
Δυόσμο
1 κ.γλ μαϊντανό
3 κ. γλ. ντοματοπελτέ
2 κ.γλ. βασιλικό
αλάτι & πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Για τη γέμιση:

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το άλλο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σωτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τους κιμάδες και ανακατεύουμε καλά για να σωταριστεί και ο κιμάς με το κρεμμύδι και να πάρει γεύση. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 3 κουταλάκια ντοματοπελτέ. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Πως θα φτιάξουμε τη σάλτσα για τα κανελόνια με κιμά:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το μισό λάδι και το ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σωτάρουμε ελαφρά. Μετά από λίγο προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας , το βασιλικό, το μαϊντανό, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και μετά σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

Extra tip:

Αν έχουμε μικρά ντοματίνια, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά μας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι ο κιμάς έχει τραβήξει τα ζουμιά του. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να δέσει. Ο κιμάς για τα κανελόνια είναι έτοιμος! Επειτα, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το τριμμένο τυρί. Τέλος, σπάμε το αυγό και το ρίχνουμε προσεκτικά στη γέμιση και ανακατεύουμε.

Τώρα, ήρθε η ώρα με ένα κουταλάκι να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.

Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρέξ και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πρέπει να σκεπάσουμε τελείως τα κανελόνια με τη σάλτσα. Αν δεν φτάνει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό, μέχρι τα κανελόνια να σκεπαστούν πλήρως.

Ρίχνουμε απο πάνω τυρί τριμμένο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35- 40 λεπτά.

Στο τέλος, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε το φούρνο και περιχύνουμε με λίγο τυρί. Αφήνουμε μέσα στο φούρνο τα κανελόνια με τον κιμά για να δέσουν ύστερα σερβίρουμε.

Νεότερα Άρθρα

Espresso Martini: Το must κοκτέιλ για τους λάτρεις του καφέ με 4 υλικά

Her News

Σπιτικό γιαούρτι: Εύκολα και γρήγορα

Her News

Συνταγή για αφράτο σπιτικό ψωμί

Her News b