HerNews.gr
Διεθνή

H φωτογραφία της χρονιάς: Συγκλονίζει η εικόνα πατέρα και γιου με φόντο τον πόλεμο στη Συρία

Ο Τούρκος φωτογράφος Μεχμέτ Ασλάν με τη φωτογραφία της χρονιάς «Hardship of Life», είναι ο νικητής των των Siena International Photo Awards (SIPA) του 2021. Συγκλονίζει η εικόνα πατέρα και γιου με φόντο τον πόλεμο στη Συρία..
Πρόκειται για μια συγκλονιστική φωτογραφία, τραβηγμένη στην περιοχή Reyhanli, στην τουρκική επαρχία Hatay, στα σύνορα με τη Συρία, η οποία αποτυπώνει ακριβώς τη φρίκη του πολέμου.

Στη φωτογραφία της χρονιάς, βλέπουμε έναν πατέρα που έχει χάσει το ένα του πόδι κρατά ψηλά στα χέρια τον γιο του, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς κάτω και άνω άκρα λόγω συγγενούς διαταραχής. Η διαταραχή του προκλήθηκε από τα φάρμακα που έπρεπε να πάρει η μητέρα του όταν αρρώστησε, μετά την απελευθέρωση τοξικών αερίων, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία. Η συγκεκριμένη εικόνα που κέρδισε το βραβείο “φωτογραφία της χρονιάς” , έκανε τον γύρω του κόσμου, συγκλονίζοντας όσους την αντίκρυσαν..

Η φωτογραφία επιλέχθηκε για αυτη της χρονιάς, ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες εικόνες που υποβλήθηκαν από φωτογράφους από 163 χώρες.

«Ιστορία της φωτογραφίας: Ενώ ψωνίζει στην αγορά στη Συρία, ο Μουνζίρ χάνει το δεξί του πόδι λόγω μιας βόμβας που πέφτει. Η σύζυγός του, η οποία ήταν έγκυος εκείνη την ώρα, εισπνέει το αέριο σαρίν (νεύρων) που απελευθερώθηκε. Ο Μουσταφά, που ήρθε στον κόσμο, ανοίγει τα μάτια του στον κόσμο χωρίς κανένα άκρο με την επίδραση του αερίου σαρίν» γράφει ο φωτογράφος που έβγαλε την εικόνα της χρονιάς, στην ανάρτηση του στο Instagram.

Νεότερα Άρθρα

Λιονέλ Μέσι: Κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα για όγδοη φορά

HerNews ka

Angelina Jolie: Aποφάσισε να αποχωρήσει από τον ρόλο της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

HerNewskl

Linda Evangelista: H iconic εμφάνιση της στο εξώφυλλο του V Magazine

HerNewskl