HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία – Έρχονται βοριάδες έως οκτώ μποφόρ

Με κακοκαιρία και πτώση έως και 10 βαθμούς στη θερμοκρασία, άρχισε η τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Αλλάζει ο καιρός, με πολύ ισχυρούς ανέμους στα πελάγη, που θα φτάσουν έως και τα οκτώ μποφόρ.

Πως θα είναι ο καιρός αυτή την εβδομάδα:
  • Μέχρι τα μέσα της εβδομάδος τοπικές βροχές στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια – Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά το επόμενο πενθήμερο
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά και τα 8 μποφόρ
Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα:

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα έχουμε στα βόρεια μέγιστη τιμή τους 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 18 με 23 βαθμούς Κελσίου. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 19, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 7 έως 17 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 20 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις 6-8 μποφόρ.

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Στους -20°C η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία

HerNews ka

Έλλη Κασόλη: Αυτή είναι η δημοσιογράφος που μετέδωσε ρεπορτάζ στο BBC για την τραγωδία στα Τέμπη!

HerNewskl

Μητέρα νεκρού κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη: «Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη» (Βίντεο)

HerNews ka