HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Γλυκό του κουταλιού σταφύλι – Το κεχριμπαρένιο γλυκό του Φθινοπώρου

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι! Μάθε τη συνταγή με όλα τα μικρά μυστικά για να κάνεις το καλύτερο γλυκό του κουταλιού… Σαν αυτό της γιαγιάς! Διαλέξτε σφιχτές ρώγες από την ποικιλία σουλτανίνα, ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής και απολαύστε το κεχριμπαρένιο γλυκό του Φθινοπώρου! Το συγκεκριμένο γλυκό του κουταλιού, ταιριάζει υπέροχα με γιαούρτι!

Υλικά για το γλυκό του κουταλιού σταφύλι
  • 2 κιλά σταφύλι (επιλέξτε καλύτερα σουλτανίνα)
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • Φύλλα αρμπαρόριζας
  • Βανίλια
Η συνταγή για το γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Αρχίχουμε πλένοντας πολυ καλά το σταφύλι μας.

Στη συνέχεια, ξεχωρίζουμε τις ρώγες σταφυλιού από τα κοτσάνια και ζυγίζουμε για να είναι 2 κιλά σταφυλιού, οι ρώγες μόνο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ρώγες σταφυλιού, τη ζάχαρη και το νερό.
Τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη, και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.

Την επόμενη, βγάζουμε το σταφύλι από το ψυγείο και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά βράζοντας για 8-10 λεπτά.. Ξαφρίζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.

Βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για μια μέρα μέχρι να κρυώσουν καλά. Τα βράζουμε ξανά, σε μέτρια φωτιά και πάλι, για 40-45 λεπτά.

Μόλις βράσουν, όπως είναι ζεστά, γεμίζουμε τα αποστηρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.

Πως θα καταλάβουμε ότι το γλυκό του κουταλιού σταφύλι είναι έτοιμο:

Ένας γνωστός τρόπος είναι αφού έχουμε βάλει το γλυκό του κουταλιού στο πιάτο να κάνουμε μια γραμμή με το δάχτυλο μας και να μην ενωθεί γρήγορα το σιρόπι, να είναι αργό και σταθερό.

Αλλιώς, παίρνουμε με ένα κουταλάκι σιρόπι και βάζουμε σε ένα πιάτο, το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό αλλά ούτε και πολύ πηχτό.

Νεότερα Άρθρα

Καλοκαιρινά επιδόρπια δίπλα στην πισίνα

Her News

Συνταγές: Εύκολη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα

Her News

Συνταγή: Ψητά λαχανικά στο φούρνο με μπαλσάμικο ξύδι και μέλι

Her News