HerNews.gr
Health

Υπάρχουν τροφές κατά της κυτταρίτιδας;

Κυτταρίτιδα έχουμε όλες. Αδύνατες, με καμπύλες, ψηλές, πιο μικροκαμωμένες. ΟΛΕΣ.
Καθώς ο εχθρός της κυτταρίτιδας καραδοκεί πάντα  ας δούμε ποια τρόφιμα μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα του δέρματός μας στα κρίσιμα σημεία ώστε να μπορέσουμε να την μειώσουμε όσο γίνεται.

Φρούτα

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C είναι τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, το ακτινίδιο, οι φράουλες, οι κόκκινες πιπεριές, το μπρόκολο κ.α. Μην τα τρώτε όμως μόνο ως επιδόρπιο. Μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στα πιάτα που ετοιμάζετε, είτε είναι σαλάτες είτε είναι κυρίως πιάτο. Ιδιαίτερα ωφέλιμα φρούτα είναι τα πορτοκάλια, οι φράουλες, τα μήλα, τα βατόμουρα, τα ροδάκινα και τα βερίκοκα.

Νερό

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, πρέπει να καταναλώνετε και τις ανάλογες ποσότητες υγρών. Χρειάζεστε τουλάχιστον 6 ποτήρια υγρών κάθε μέρα.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Παρέχουν βιταμίνες και φυτικές ίνες. Επιλέξτε ψωμί ολικής άλεσης και δημητριακά, καφέ ρύζι και ζυμαρικά ολικής άλεσης. 

Φυτικές πρωτεΐνες

Είναι ευεργετικές για την κυτταρίτιδα. Δοκιμάστε όσπρια, φασολάκια και αρακά, κινόα και πλιγούρι. 

Απαραίτητα λιπαρά οξέα

 Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα μπορούν να βελτιώσουν τις προβληματικές περιοχές. Σολωμός, σαρδέλες, ελιές και καρύδια είναι εξαιρετικές πηγές 

Η σωστή διατροφή μπορεί να κάνει θαύματα κατά της κυτταρίτιδας ειδικά σε συνδυασμό πάντα με την άσκηση μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της συγκεκριμένης περιοχής και να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

Νεότερα Άρθρα

Πώς να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα του δέρματος μετά από ηλιακό έγκαυμα

HerNews ka

Αυπνία: Οι λύσεις στο πρόβλημα του ύπνου

Her News b

Πόσο αλάτι πρέπει να τρώμε;

Her News