HerNews.gr
Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα την Φώφη Γεννηματά, που έδωσε μάχη με τον καρκίνο, αλλα δεν τα κατάφερε.. Από πολύ νωρίς στη Μητρόπολη βρέθηκε αρκετός κόσμος με δάκρυα στα μάτια και ένα λουλούδι για να πει το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά.. 

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, συνεργάτες, φίλοι και πολίτες κάθε ηλικίας θα παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας την πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι.

Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Παρόντες στο λαϊκό προσκύνημα ήταν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αλλά και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Χαμόγελο του Παιδιού και την Κιβωτό του Κόσμου, έτσι  ώστε να ενισχυθούν τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η Φώφη Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της.

Έχοντας διατελέσει υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και φέροντας το βαρύ όνομα του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να ανοίξει δικούς της, νέους δρόμους στην εγχώρια πολιτική.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά έφτασε στη Μητρόπολη μετά τις 08:00 το πρωί. Οδηγήθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Η Φώφη Γεννηματά θα οδηγηθεί στο Α’ Νεκροταφείο στις 14.00.

Θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.  Η μέρα του αποχαιρετισμού στη Φώφη Γεννηματά είναι μέρα εθνικού πένθους.

Νεότερα Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο

Her News

Νέα Αγχίαλος: Έκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας – Χτυπάνε καμπάνες για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι

Her News

Δημήτρης Λιγνάδης: Σήμερα η απολογία του ηθοποιού

Her News b