HerNews.gr
Παιδί

Μαμάδες εν δράσει: Πως να ντύσουμε τα παιδιά για να μην κρυώσουν

Καθώς μπαίνουμς στην καρδιά του χειμώνα και το κρύο έχει επανέλθει στην καθημερινότητα μας, η αγωνία κάθε μανούλας είναι πως να μην κρυώσουν τα παιδιά της..

Πώς να ντύσεις τα παιδιά; Ποια είναι τα κατάλληλα ρούχα για να μην κρυώσουν; Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές απο μαμάδες και τα παιδιά θα είναι ζεστά και ασφαλή απο κρυώματα! 

Ένα ρουχαλάκι παραπάνω..

Ο γνωστός και εύκολος κανόνας, είναι να φοράνε τα παιδιά ένα ρούχο παραπάνω απο τους ενήλικες. Όσα ρούχα φοράς εσύ, το μικρό σου πρέπει να φοράει ένα παραπάνω. Ο λόγος είναι πως το σώμα του είναι ακόμα σε ανάπτυξη και χρειάζεται πιο πολλά ρούχα, προκειμένου να προστατευθεί καλύτερα από το κρύο.

Φόρεσε στο παιδί φανελάκι

Για να μην κρυώσουν τα παιδιά, καλό θα ήταν να τους φοράς απο μέσα ένα φανελάκι ή ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και από πάνω τα χειμωνιάτικα του ρούχα. Κάτι ήξεραν οι παλιές..

Δε βγαίνουμε έξω ποτέ χωρίς μπουφάν

Ακόμα και αν έχει ήλιο, το μπουφαν είναι απαραίτητο το χειμώνα. Πριν φύγετε από το σπίτι, βάλε μπουφαν στο παιδί σου και συνήθισε το να το έχει πάντα μαζί.

Σκουφάκια και γαντάκια στα παιδιά

Το κασκόλ και το σκουφάκι, είναι απαραίτητα για να προστατεύει και τα χεράκια και τα αυτιά του.

Τα μικρά μας πάνε στο σχολείο, παίζουν, ιδρώνουν.. Οι γονείς οφείλουν να ξέρουν πως πρέπει να ντύνουν τα παιδιά τους σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, γιατί το κρύωμα καραδοκεί…

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι οι ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από το δριμύ ψύχος.

Ειδικά τα παιδάκια που είναι κάτω των 24 μηνών, δεν πρέπει να εκτίθενται στο κρύο αφού δεν έχει τελειοποιηθεί το θερμορυθμιστικό σύστημα του οργανισμού τους και το λίπος στο κορμί τους δεν είναι αρκετό.

Νεότερα Άρθρα

Πώς το διάβασμα με τα παιδιά βελτιώνει την υγεία;

Her News

Γιατί πολλά ζευγάρια επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά;

Her News

Πώς θα λειτουργήσουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Her News