HerNews.gr
Ελλάδα

Θα μας λείψει το χάδι, το χαμόγελό σου και το ζεϊμπέκικο της ζωής σου -Τα παιδιά της φώφης Γεννηματά συγκλόνισαν στον επικήδιο

Συγκλόνισαν όλη την ελληνική κοινωνία τα όσα είπαν τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά στον επικήδειο, μέσα στη Μητρόπολη όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Με τρυφερά λόγια η κόρη της Φώφης Γεννηματά Αιμιλία είπε το δικό της αντίο στη μητέρα της.

«Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή και τρυφερή. Μία ασπίδα σαν και σένα. Το χαμόγελό σου, το χάδι σου και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα από όλους είναι αυτό που θα μας λείψει πιο πολύ. Θα ακολουθήσουμε ότι μας έμαθες».

Συγκινητική στιγμή ήταν και αυτή όπου ο γιος της Φώφης Γεννηματά, ο 17χρονος Γιώργος, εκφώνησε επικήδειο για τη μητέρα του.

«Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια, κάτι που παρά την απαιτητική σου καριέρα την νιώθαμε έντονα. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής για τη ζωή. Έγινες έτσι υπόδειγμα για  πάρα πολλούς ανθρώπους. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα επικεντρωμένη στις χαρές της ζωής.

Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει για να σε αποχαιρετήσουμε

Η σχέση που είχες με τον πατέρα μας, μας δίδαξε τι θα πει αγάπη και συντροφικότητα. Ο δεσμός σου με τη θεία μας τη Μαίρη, είναι παράδειγμα αδερφικής αγάπης.Η ζωή σου θα είναι παράδειγμα για εμάς, όπως ήταν για εσένα η ζωή του παππού μας, Γιώργου Γεννηματά.

Τώρα πιστεύω ακόμα περισσότερο στον άνθρωπο. Η οικογένεια για σένα ήταν όλη σου η ζωή. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να σε φιλήσουμε και να σε αποχαιρετήσουμε για μια τελευταία φορά. Είμαι σίγουρος πως θα μας φυλάς, με το χαμόγελο που σε σημάδεψε, πάνω από τα σύννεφα».

«Ήσουν πάντα η ηρωίδα μας , η μαμά μας», είπε η Κατερίνα, η μικρότερη κόρη της Φώφης Γεννηματά τονίζοντας τη συνεχή παρουσία της στο πλευρό των παιδιών.

«Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου. Ήσουν πάντα δίπλα μας. Ησουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψουν οι συζητήσεις που κάναμε τα βράδια, τα ταξίδια. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Αντίο μαμά. Είσαι μαχήτρια», κατέληξε η κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, συνεργάτες, φίλοι και πολίτες κάθε ηλικίας θα παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας την πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι. Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Με λιακάδα και καλή θερμοκρασία η 25η Μαρτίου

Her News

Πόρισμα Ιατροδικαστών: Δηλητηρίαση από κεταμίνη η αιτία θανάτου για την Τζωρτζίνα- Ανοίγει ο δρόμος για την εκταφή

Her News

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στην ανακρίτρια για ν’ απολογηθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Her News b