HerNews.gr
Καριέρα

Γιατί το LinkedIn υπερτερεί του βιογραφικού!

Η ερώτηση που ακουω συνέχεια “Γιατί να φτιάξω LinkedIn”. Η παραπάνω ερώτηση είναι πολύ εύλογη, και σίγουρα έχει ακουστεί πολλές φορές, σε σχετικές με το LinkedIn συζητήσεις. Κακά τα ψέματα, το LinkedIn δεν μπορεί να συγκριθεί με το βιογραφικό και προσφέρει σημαντικά οφέλη, τα οποία είναι καλό να γνωρίζουν και να αξιοποιούν οι επαγγελματίες.

Σκεφτείτε ότι έχετε στείλει το βιογραφικό σας, στο πλαίσιο υποβολής αίτησης για μια θέση εργασίας. Το απλό βιογραφικό μένει στη βάση της εταιρείας για δυο χρόνια, πλέον, και επεκτείνεται, μόνο εφόσον δοθεί η συγκατάθεση του δημιουργού του. 

 

Σε αντίθεση το Linkdein ανανεώνεται καθημερινά. Η διατήρηση ενός ενημερωμένου προφίλ στο LinkedIn, επιτρέπει σε έναν επαγγελματία να παραμένει ανοιχτός σε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Μπορεί να μην θέλετε να αναζητήσετε ενεργητικά εργασία, οπότε η δημιουργία ενός προφίλ και η τακτική του ενημέρωση, είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μια παρουσία στην αγορά εργασίας, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Τέλος, οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις πλέον, γνωρίζοντας ότι ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων που επιθυμούν να έχουν στο δυναμικό τους, δεν αναζητούν εργασία, αλλάζουν το μοντέλο της αναζήτησης.
Αντί λοιπόν, να λαμβάνουν βιογραφικά, οι οργανισμοί αναζητούν στοχευμένα άτομα. Κι αυτή η αναζήτηση γίνεται σε ένα τεράστιο ποσοστό στην πλατφόρμα του LinkedIn.

Νεότερα Άρθρα

Μήπως πρέπει να παραιτηθείς από την εργασία σου;

Her News

Νιώθεις συνεχώς ότι «δεν προλαβαίνεις»; – Έτσι θα γίνεις πιο παραγωγική

Her News

Αντιεπαγγελματική συμπεριφορά: Αυτές είναι οι ενδείξεις – Τι να αποφύγεις

Her News