HerNews.gr
Σχέσεις

Το αιώνιο ερώτημα: Γιατί τελικά απιστούμε;

Οκτώ στους δέκα άνδρες και έξι στις δέκα γυναίκες απατούν το σύντροφό τους στη διάρκεια του γάμου και των μόνιμων δεσμών, ενώ ακόμη και στη χώρα μας ένα στα δύο ζευγάρια οδηγείται στο διαζύγιο, ακόμη και μόλις έξι μήνες μετά το γάμο. Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και διαφορετικοί τύποι απιστίας. Γιατί όμως;

Οι ερευνητές έχουν διευρύνει τον ορισμό της απιστίας, ώστε να περιλαμβάνει σεξ χωρίς ρομαντικά αισθήματα, ρομαντικά αισθήματα χωρίς σεξ και σεξ μαζί με ρομαντισμό.

Συμωνα με ερευνες για μια γυναίκα η σεξουαλική απιστία δεν είναι τόσο επιφανειακή αλλά έχει και συναίσθημα. 

Με λίγα λόγια, μέσα από την  απιστία της θέλει να βρει το ενδιαφέρον, που θα ασχοληθεί μαζί της, που θα την ακούσει, που θα την φλερτάρει και θα τη γοητεύσει, που θα της δείξει ότι είναι μοναδική έστω και για λίγο. 

Αντίθετα οι αντρες λειτουργουν σαρκικα και παρορμητικα. Τα γονίδια παίζουν ρόλο στην ανδρική απιστία και έρευνες δείχνουν το γιατί. Η απιστία υπάρχει στο DNA μερικών ανδρών.

Η απάντηση στο γιατί κάποιος είναι άπιστος:

Μεταλλάξεις στο γονίδιο της ορμόνης που ονομάζεται βαζοπρεσίνη επηρεάζουν το κατά πόσο ένας άνδρας είναι πιστός ή όχι. Αν απορείς γιατί απιστεί λοιπόν.. φταίει το γονίδιο!
Συνήθως κυριαρχεί τόσο η αναζήτηση της ηδονής μέσα από τη σαρκική ικανοποίηση, όσο και το κυνήγι της αυτοεπιβεβαίωσης μέσα από την επικύρωση της σεξουαλικής του ταυτότητας. 

Νεότερα Άρθρα

4 σημάδια ότι δεν ερωτεύεσαι εύκολα

Her News

Γιατί να βγεις ραντεβού με κάποιον που δεν είναι ο τύπος σου;

Her News

Bρήκαμε την ημερομηνία με τους περισσότερους χωρισμούς

HerNewskl