HerNews.gr
Παιδί

Μαμάδες εν δράσει: Τι να κάνεις όταν το παιδί δεν τρώει το φαγητό του

Μην ανησυχείτε αν το παιδί σας είναι ιδιότροπο στο φαγητό του, πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική φάση της ζωής του. Με λίγη υπομονή και με μερικές τεχνικές μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να μάθει να τρώει κάθε φαγητό, ακόμα και αν σήμερα αυτό σας φαίνεται απίστευτο.

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές απο μαμάδες και το παιδί σου θα τρώει όλο του το φαγητό! 
  • Οργανώσε τα γεύματα του παιδιού την ώρα που ξέρεις πως συνήθως πεινάει. Σιγά σιγά θα προσαρμόσεις το πρόγραμμά του.
  • Αν το παιδί δεν τρώει ένα συγκεκριμένο φαγητό , μην το βάζεις κάτω. Δοκίμασε να του το δώσετε ξανά μετά από μερικές μέρες. Μερικές καινούργιες τροφές μπορεί να χρειαστούν μέχρι και δέκα προσπάθειες ώσπου να γίνουν διατροφική συνήθεια.
  • Επέτρεψε στο παιδί να τρώει με το δικό του ρυθμό και μην προσπαθείς να το πιέσεις να φάει γρήγορα ή να φάει όλο το φαγητό του, γιατί αυτό θα του μειώσει την όρεξή.

  • Το να τρώει το παιδί μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια είναι κάτι που μπορεί να το βοηθήσει να τρώει περοσσότερο. Τα μικρά παιδιά αντιγράφουν τη συμπεριφορά των άλλων, έτσι αν εσύ απολαμβάνεις ένα υγιεινό γεύμα, το μικρό σου θα σε αντιγράψει.
  • Το παιδί θα πρέπει να τρώσει σε ήρεμο περιβάλλον, αλλιώς δε συγκεντρώνεται στο φαγητό του. Καλύτερα να μην το αποσπά η τηλεόραση ή κάποιο παιχνίδι.
  • Τα λαχανικά είναι απο τις πιο συνηθισμένες τροφές που δε θέλουν τα παιδιά. Αν στη διατροφή του τρώει πολλά διαφορετικά φρούτα, το αντισταθμίζεις.
  • Πες ένα μεγάλο μπράβο στο παιδάκι σου όταν φ΄άει όλο το φαγητό του και μίλησε του για τα φαγητά που αρέσουν σε εσένα, δώσε δηλαδή έμφαση στις τροφές που θα ήθελες να δοκιμάσει.

Το πιο σημαντικό στο να μάθει το παιδί δεν τρώει το φαγητό του είναι να έχεις υπομονή! Είναι σημαντικό να επιμένεις με προσεκτικό τρόπο για να είσαι σίγουρη πως ακολουθεί μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή.

Νεότερα Άρθρα

“Εμπόδια” που δυσκολεύουν τους γονείς κατά τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς

HerNews ka

Αυτά είναι τα πιο ιδιαίτερα ονόματα για το μωρό σας

Her News b

Υγεία: Τι ακριβώς συμβαίνει με τη βουβωνοκήλη στα παιδιά

Her News