HerNews.gr
Fitness

Τα λάθη που κάνουμε όταν είναι να χάσουμε βάρος

Ξέρουμε καλά ότι το να χάσεις βάρος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά μια παρασπονδία ένα Σάββατο είναι αρκετό για να καταστρέψει τις προσπάθειες μιας ολόκληρης εβδομάδας

Πρώτος μύθος είναι ότι για να χάσετε βάρος, πρέπει να εγκαταλείψετε όλα τα αγαπημένα σας φαγητά. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε όλα τα αγαπημένα σας τρόφιμα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Μικρές ποσότητες από τα αγαπημένα σας τρόφιμα μπορεί να είναι μέρος του προγράμματος απώλειας βάρους κι ας έχουν αρκετές θερμίδες. Απλώς θυμηθείτε να παρακολουθείτε τις συνολικές θερμίδες που λαμβάνετε. 

Άλλος ένας μύθος αφορά την γλουτένη. Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη δεν είναι πιο υγιεινά. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και σίκαλη. Ένας επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης είναι πιθανό να συνταγογραφήσει ένα πρόγραμμα διατροφής χωρίς γλουτένη για τη θεραπεία ατόμων που έχουν κοιλιοκάκη ή είναι ευαίσθητα στη γλουτένη.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα επίσης είναι μια σημαντική ομάδα τροφίμων επειδή έχουν πρωτεΐνη που χρειάζεται το σώμα σας για να χτίσει τους μύες και να βοηθήσει τα όργανα να λειτουργήσουν σωστά και ασβέστιο για την ενίσχυση των οστών. Μην τα παραλείπετε στην διατροφή σας. 

Τέλος μην ξεχνάτε τις πρωτεΐνες. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πρωτεΐνες συμβάλλουν με πολλούς τρόπους στην απώλεια βάρους. Μειώνουν την όρεξη, αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό και προστατεύουν τη μυϊκή μάζα από την απώλεια βάρους.

Νεότερα Άρθρα

Η Sharon Stone αποκαλύπτει τα μυστικά που την κρατούν fit

Her News

Βάρη: 2 λόγοι για να τα εντάξεις στην γυμναστική σου

Her News b

Καρότα: Τα οφέλη για την υγεία σου!

Her News