HerNews.gr
Καριέρα

Πως θα κερδίσεις τη συνέντευξη για τη δουλειά που θέλεις!

Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης ενδέχεται να σε ρωτήσουν ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και ποια τα λιγότερο δυνατά.

Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης εργασίας εκτός από τις δυνάμεις σου να είσαι έτοιμος να απαντήσεις και σε ερωτήσεις που αφορούν στις αδυναμίες σου.

Προσπάθησε να μην πεις “δεν έχω” και να αναφέρεις μία αδυναμία σου η οποία όμως δεν θα επηρεάσει την διαδικασία της συνέντευξης, ούτε όμως θα σε κάνει να φαίνεσαι ακατάλληλος για τη θέση.

 

Η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική όπως γνωρίζουμε όλοι, γι’ αυτό και πρέπει να αξιοποιήσεις σωστά τον χρόνο που σου δίνεται για να παρουσιάσεις τον εαυτό σου, μιας και είναι περιορισμένος.

Μην κάνεις το λάθος επίσης να μιλήσεις άσχημα για προηγούμενους εργοδότες ή συναδέλφους σας. Ακόμα και αν είχες άσχημες εμπειρίες, δεν έχει νόημα να τους στοχοποιήσεις, να τους υποτιμήσεις ή να μιλήσεις για ενδοεταιρικές λεπτομέρειες.

Τελος, κατά την διάρκεια συνέντευξη για δουλειά να θυμιθείς να είστε χαμογελαστός, ευγενικός και καλό ντυμένος. Βρες το πιο ελκυστικό σου χαμόγελο μπροστά στον καθρέφτη του σπιτιού σου και ύστερα εφάρμοσε το μπροστά στους συνομιλητές σου. Φρόντισε να εκφράζεσαι με σαφήνεια και περιεκτικότητα. Δείξε πάθος και ενδιαφέρον για την δουλειά. Μην δείξεις πως ενδιαφέρεσαι μόνο για το χρηματικό κομμάτι. Θα κάνεις κακή εντύπωση!  

Νεότερα Άρθρα

Η ξεκούραση είναι παραγωγική – Μάθε πως να ξεκουράσεις το μυαλό σου

Her News

Δεν πήρες προαγωγή; Να τι πρέπει να κάνεις!

Her News

Έξι στους δέκα εργαζόμενους έχουν δεχτεί βία και παρενόχληση

Her News