HerNews.gr
Health

Ζάχαρη πριν τον ύπνο: Να τι συμβαίνει στον οργανισμό

Όλοι γνωρίζουν ότι η ζάχαρη έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Δεν περιέχει σχεδόν καμία θρεπτική αξία και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Από την άλλη μεριά τα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά σάκχαρα, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν έχουν τις ίδιες επιδράσεις.

Τα προϊόντα με προσθήκη ζάχαρης όπως τα γλυκά και τα αρτοσκευάσματα μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας και την υγεία σας. Έτσι λοιπόν ορισμένοι τύποι πρόσθετης ζάχαρης που είναι καλό να προσέχετε περιλαμβάνουν τη δεξτρόζη, τη σακχαρόζη, το νέκταρ αγαύης και το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης.

 

Ειδικά όμως πριν τον ύπνο η κατανάλωση ζάχαρης έχει πολλά αρνητικά. Η ζάχαρη φορτίζει άμεσα τις «μπαταρίες» σου και σου δίνει ενέργεια, κάτι που δεν θέλεις να συμβεί ενώ ετοιμάζεσαι να πας για ύπνο. Επίσης έρευνες συνδέουν τη ζάχαρη με τους εφιάλτες που βλέπουμε. Τα αυξημένα επίπεδα ζάχαρης διεγείρουν τον εγκέφαλομας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί περισσότερα κύματα, τα οποία σχετίζονται και με τους εφιάλτες.

Έχουμε λοιπόν αρκετούς λόγους να αντισταθούμε στο κομμάτι της σοκολάτας που έχει καρφωθει στο μυαλό μας το βράδυ και ξέρουμε ότι υάρχει στο γραφείο. Γιατι μετά θα μείνεις ξάγρυπνη περιμένοντας να «τελειώσει» η γλυκιά, αλλά βασανιστική της επήρεια.   

Νεότερα Άρθρα

Σπόροι Chia: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το θαυματουργό superfood

Her News b

5 λόγοι που ο κρύος καφές σε ωφελεί

Her News b

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι

Her News