HerNews.gr
Health

Πρωινό ξύπνημα: Έξυπνοι τρόποι να γίνει ευκολότερο!

Ακούς το ξυπνητήρι και θέλεις να σπάσεις το κινητό αλλά και το κεφάλι σου; Έχεις μεγάλο πρόβλημα με το πρωινό ξύπνημα; Υπάρχουν τρόποι να το κανείς πιο εύκολο! 

Βάλε το ξυπνητήρι μακριά και για ήχο βάλε ένα χαρούμενο και ωραίο τραγούδι

Δεν είναι τόσο εύκολο να μην έχεις το ξυπνητήρι δίπλα σου ώστε να το κλείνεις και να το ξανά βάζεις όποτε θες. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το 5 λεπτά ακόμα… Σε κουράζει σωματικά και ψυχικά. Το να έχεις ένα ωραίο τραγούδι που θα είναι το πρώτο πράγμα που ακούς το καταλαβαίνεις και από μόνος σου ότι είναι κάτι ευχάριστο. Μέσα στην “μαυρίλα” του πρωινού ξυπνήματος μπορείς να σηκωθείς με άλλη διάθεση. 

Μην αρχίζεις να σερφάρεις στο Ίντερνετ με το που ανοίξεις τα μάτια σου

Είναι φοβερά αγχωτικό και σου τρώει παραπάνω χρόνο απ όσο πιστεύεις. Καλύτερα να σηκωθείς να πλυθείς, να φτιάξεις έναν καφέ και μετα να πιάσεις το κινητό στα χέρια σου. Μην κάνεις το λάθος να είσαι ξαπλωμένος με την τσίμπλα στο μάτι (κυριολεκτικά) και να αρχίζεις να διαβάζεις το τι γίνεται στον κόσμο. Δημιουργεί στρες και δεν είναι και ωφέλιμο! 

Να γράφεις όμορφες σκέψεις πριν κοιμηθείς – Θα είναι αποτυπωμένες και θα ξυπνήσεις ευχάριστα

Μπορείς ακόμα να αφήσεις ένα σημείωμα στον εαυτό σου ή στον σύντροφο σου ή ακόμα και στο ασανσέρ να το δουν οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας. Φτιάξε σε κάποιον την διάθεση! Πάνω απ όλα στον εαυτό σου! Γι΄αυτό γράψε κάποιες όμορφες σκέψεις πριν κοιμηθείς ή κάποιους στόχους σου και θα σε συνοδεύουν μέχρι την επόμενη μέρα! 

Πιες νερό πριν κοιμηθείς και μόλις ξυπνήσεις!

Ένα πριν τον ύπνο κι ένα αμέσως μόλις ξυπνήσεις, πριν τον καφέ. Το πρώτο βοηθά τον οργανισμό να μην αφυδατώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και συνεπώς να ξεκουράζεται περισσότερο. Το να πίνεις ένα ποτήρι νερό πριν τον ύπνο μειώνει την πιθανότητα πρόωρου εμφράγματος κατά 10%.

Αντίστοιχα, ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί ενεργοποιεί όλους τους μηχανισμούς του σώματος, προετοιμάζοντας τον οργανισμό να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα.

Νεότερα Άρθρα

Υπάρχει λόγος που πρέπει να κοιμόμαστε από την αριστερή πλευρά

HerNewskl

Κρυολόγημα: Για πόσο καιρό είναι μεταδοτικό;

Her News

Νηστεία και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl