HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Κέλλυ Λουφάκη: Κερδίζει με το σπαθί της!

Η Κέλλυ Λουφάκη  είναι η πρώτη Ελληνίδα ξιφομάχος σε αμαξίδιο που συμμετείχε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και με το που την συνάντησα ένιωσα σαν να την ξέρω χρόνια. Πάντα δραστήρια, χαμογελαστή και έτοιμη να σε εμπνεύσει.  

Κέλλυ μου πως θα σύστηνες τον εαυτό σου στις αναγνώστριες μας μέσα σε μια παράγραφο.

Αν μου ζητούσαν να περιγράψω την Κέλλυ θα έλεγα ότι είναι μια κοπέλα ακούραστη , απίστευτα υπομονετική , γεμάτη ενέργεια , πάντα πρόθυμη να βοηθήσει όπου χρειαστεί,θέλει να πετυχαίνει πάντα τον στόχο της και όταν δεν τα καταφέρνει πεισμώνει ακόμα πιο πολύ.
Δυστυχώς όμως είναι και νευρική πολλές φορές ,ακόμα και απότομη όταν δεν πρέπει, όμως με το χαμόγελο της κερδίζει πάντα και παντού τους πάντες.

Πως επέλεξες να ασχοληθείς με την ξιφασκία;

Πριν λίγα χρόνια , είχα ένα σοβαρό τροχαίο με αποτέλεσμα να αλλάξει η ζωή μου μέσα σε δευτερόλεπτα. Έκανα ένα «restart» που λέμε και μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω λίγο διαφορετικά. Αυτός ήταν και ο λόγος της ενασχόλησης μου με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την ξιφασκία με αμαξίδιο. Η επιλογή του αθλήματος ήταν τυχαία απλά από την πρώτη στιγμή με κέρδισε το σπαθί. 

Η ζωή σου άλλαξε το καλοκαίρι του 2012. Θες να μας μιλήσεις για αυτό;

Καλοκαίρι 2012, ανέμελη στις καλοκαιρινές μου διακοπές στην Χίο , συμβαίνει το τροχαίο. Λάθος χειρισμός από εμένα να βάλω την ζώνη εν κινήσει , με αποτέλεσμα να χάσω τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να βρεθώ σε χαράδρα.

Έχοντας τις αισθήσεις μου ,έγινε η μεταφορά μου στην Αθήνα. Μετά από ένα σοβαρό χειρουργείο ξεκίνησε η αποκατάσταση μου αλλά και το χρονικό διάστημα που έπρεπε να δουλέψω με τον εαυτό μου για να αποδεχτώ τα νέα δεδομένα.

Δεν κράτησε και πολύ αυτή η διαδικασία επέστρεψα στην καθημερινότητα μου , στο σπίτι μου , στην εργασία μου και στην πορεία μπήκε στην ζωή μου και ο αθλητισμός .

Αντιμετωπίζεις προβλήματα/δυσκολίες στην καθημερινότητα σου;

Νομίζω δεν χρειάζεται να έχεις αναπηρία για να αντιμετωπίζεις προβλήματα ή δυσκολίες. Ο καθένας κουβαλάει τον δικό του σταυρό. Αλλά αν πρέπει να κατονομάσω τις δικές μου δυσκολίες είναι η έλλειψη αυτονομίας και ανεξαρτησίας οπουδήποτε, που είναι αποτέλεσμα της κοινωνίας αλλά και της παιδείας που έχουμε σαν λαός. 

Ποια η άποψη σου για το κίνημα metoo στην Ελλάδα;

Σχετικά με το κίνημα #metoo , με βρίσκει 100% σύμφωνη .Λίγο πολύ μας έχει αγγίξει όλες μας, με διαφορετικό τρόπο φυσικά. Άλλες στην παιδική ηλικία ,άλλες στην εφηβική κοκ.
Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν εκεί έξω πολλές γυναίκες που δεν έχουν το θάρρος ή φοβούνται τις αντιδράσεις και δεν έχουν μιλήσει ακόμα . Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε όλες μαζί μια γροθιά, μια φωνή για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε συμβαίνει.

Θέλω να κλείσεις την συνέντευξη με όποιο μήνυμα θέλεις εσύ!

Όλες μέσα μας κρύβουμε μια δύναμη! Πίστεψε απλά στον εαυτό σου και στις δυνατότητες που έχεις. Να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου γιατί κανείς δεν πρόκειται να το κάνει καλύτερα από σένα. Και αν κάτι πάει στραβά …. εσύ απλά χαμογέλα στραβά!!

Νεότερα Άρθρα

Kylian Mbappe στο GQ: «Έχω δείξει ότι η πίεση δεν με επηρεάζει αρνητικά»

HerNews ka

Δώρα Χρυσικού: «Βρήκα τον καρκίνο κάνοντας εξωσωματική και συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα ποτέ παιδί»

Her News

Έλενα Παπαρίζου: «Το φιλί με την Ελένη Φουρέιρα στα MAD ήταν αυθόρμητο. Εκείνη έκανε την πρώτη κίνηση»

HerNews ka