HerNews.gr
Σχέσεις

Όχι άλλο δράμα στις ερωτικές σχέσεις. Είναι πλέον περιττό.

zeugari
Έχουμε μεγαλώσει με ένα συγκεκριμένο μοτίβο στον τομέα των σχέσεων. Αυτό του δράματος. Δώσε δράμα σε μια ερωτική σχέση και πάρε την ψυχή του ζευγαριού που την απαρτίζει.

Το δράμα, οι έντονες συγκινήσεις, οι σκηνές, η ζήλεια. η κτητικότητα και ο εγωισμός. Όσο και αν ξέρουμε ότι τα περισσότερα από τα άνωθεν είναι επιβλαβή για την υγεία, άλλο τόσο τα επιδιώκουμε. Μικρές αφορμές μέσα στην ημέρα μπορεί να πυροδοτήσουν καταστάσεις που μόνο ευχάριστες δεν είναι.

Θα κάνουμε σκηνή γιατί ο άλλος δεν φέρθηκε όπως θέλαμε, θα ξεψαχνίσουμε τα social, ψάχνοντας αυτό το μοιραίο λάθος του συντρόφου μας που θα μας αποκαλύψει ότι δεν είναι σωστός απέναντί μας. Ακόμη και όταν όλα πάνε καλά, κάτι θα βρούμε για να χαλαστούμε, να μη μας αρέσει και έτσι να καταλήξουμε είτε σε τσακωμό, είτε σε ίντριγκα.

tsakwmos

Τόσο κακό είναι να είμαστε καλα;

Δεν ΄έχουμε μάθει στο να είμαστε καλά, στο να έχουμε μια ήρεμη και απολαυστική σχέση γιατί αυτός μας φαίνεται ξένο. Η κοινωνία πάντοτε επιδιώκει να μας περνάει αυτό το φασαριόζικο του δράματος ως τρόπο να ζεις τη σχέση στο έπακρο. Το αποδεικνύουν και τα τραγούδια άλλωστε που τα περισσότερα μιλούν για ζήλεια, για κτητικότητα, για στεναχώρια και έντονα πάθη.

Δεν αντιλέγω, οι καλλιτέχνες διεγείρονται από έντονα συναισθήματα γιατί έτσι έρχεται η έμπνευση, όμως όχι φίλη αναγνώστρια και φίλε αναγνώστη. Δεν σημαίνει ότι μια ερωτική σχέση είναι καλή όταν υπάρχει πάντα κάτι για το οποίο να μανουριάζουμε.

agapi

Δοκίμασε να ψάξεις με τον εαυτό σου το γιατί σε ενοχλεί κάτι και δούλεψε να μη σε νοιάζει. Δες αν συνεχίζεται και αξιολόγησέ το σαν κατάσταση. Και θα δεις ότι, τα περισσότερα είναι μικροπράγματα που μπορούμε να προσπεράσουμε και να ζούμε αρμονικά τη σχέση μας. Με πάθος που βγαίνει στις πολύ προσωπικές στιγμές και για πολύ καλό σκοπό.

No more drama darling. Αξίζουμε την ψυχική μας ηρεμία και μια υγιή σχέση. Ας δουλέψουμε γι’ αυτό.

Νεότερα Άρθρα

Honeymoon phase: Τα 5 στάδια που περνάει μια σχέση στην αρχή της

HerNewskl

Πώς να πας την σχέση σου στο επόμενο επίπεδο

Her News

Τρόποι για να απορρίψεις κάποιον που σε αγαπάει

Her News