HerNews.gr
Health

Που οφείλεται η φαγούρα μετά την σεξουαλική επαφή;

Που οφείλεται η φαγούρα μετά την σεξουαλική επαφή; Ενώ είστε τόσο καλά και χαλαροί ξαφνικά αρχίζετε να νιώθετε δυσφορία και φαγούρα; Να γιατί μπορεί να σας συμβαίνει αυτό…

Προφυλακτικό

Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει πιθανότητα να είστε έχετε αλλεργία στη χρήση του λάτεξ στα προφυλακτικά. Η λύση είναι απλή: Αλλάξτε τύπο προφυλακτικών. Επιλέξτε κάποια που δεν κατασκευάζονται από λάτεξ. 

ΣΜΝ (Σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα)

Από εκεί και πέρα μπορεί να έχετε μια μόλυνση ζύμης, ή ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ). Το οποίο μπορεί να επιδεινωθεί από το σεξ. Η θεραπεία της λοίμωξης θα απαλύνει σίγουρα την κολπική φαγούρα. Το ΣΜΝ είναι προφανώς πολύ πιο σοβαρή περίπτωση και πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με ένα γιατρό, τόσο εσείς, όσο και ο σύντροφός σας.

Σαπούνι και απορρυπαντικό

Μήπως χρησιμοποιείτε κάποιο νέο σαπούνι με άρωμα; Ή κάποια νέα λοσιόν για το pH του αιδοίου; ή κάποιο νέο απορρυπαντικό; Καθένα από αυτά θα μπορούσε επίσης να είναι ο “ένοχος” για την κολπική φαγούρα.

Εμμηνόπαυση

Αν είστε άνω των 40 ετών, η φαγούρα μετά τη συνουσία μπορεί ακόμη και να είναι ένα σημάδι εμμηνόπαυσης, δεδομένου ότι η μείωση των οιστρογόνων μπορεί να οδηγήσει σε λέπτυνση του κολπικού ιστού.

Σπέρμα

Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, η κολπική φαγούρα είναι αποτέλεσμα αλλεργίας στο σπέρμα. Αλλά αν δεν μπορείτε να αποκλείσετε καμία από τις προαναφερθείσες πιθανές αιτίες, τότε επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν ανήκετε στην μικρή εκείνη μειοψηφία των γυναικών που έχουν αυτή την αλλεργία.

Νεότερα Άρθρα

Πως να διώξουμε την αρνητικότητα από τη ζωή μας!

Her News

To “μυστικό συστατικό” που απομακρύνει την οσμή του σκόρδου από την αναπνοή μας

HerNews ka

Αρρωσταίνεις συχνά; 7 απλοί τρόποι για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

HerNews ka