HerNews.gr
Health

Μήπως η μέθοδος αντισύλληψής σου δεν είναι η σωστή;

Ως αντισύλληψη ορίζεται κάθε μέτρο που παίρνει ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι για την αποφυγή μιας εγκυμοσύνης. Η αντισύλληψη περικλείει την έννοια της προσωρινής αποφυγής μιας εγκυμοσύνης, σε αντίθεση με τη στείρωση που είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη διαδικασία.

Κάθε μέθοδος αντισύλληψης ταιριάζει διαφορετικά σε κάθε σώμα. Αν έχετε ένα από τα παρακάτω συμπτώματα τότε κάτι κάνετε λάθος με την δική σας αντισύλληψη.

Καταρχάς αν πονάτε κάτι δεν πάει καλά. Πολλές φορές, η αντισύλληψη φέρνει τους αντίστοιχους πόνους της περιόδου και κράμπες. Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι ορισμένες γυναίκες εμφάνισαν έντονο πυελικό πόνο όταν άρχισαν να παίρνουν αντισυλληπτικά σε χαμηλές δόσεις και οι ερευνητές θεωρούσαν ότι οφείλεται ξεκάθαρα στη συγκεκριμένη μέθοδο αντισύλληψης.

Επίσης. τα αντισυλληπτικά χάπια μπορούν να οδηγήσουν σε τριχόπτωση και αραίωση, πράγμα που σημαίνει ότι πέφτουν περισσότερα μαλλιά από αυτά που ξαναβγαίνουν.Τα χάπια μόνο με προγεστίνη μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αυξημένη τριχόπτωση.  

Εκτός από αυτό, οι μεταβολές της διάθεσης προκαλούνται από ορμονική ανισορροπία, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα μπορούσαν να είναι μια παρενέργεια της αντισύλληψης χάρη στην εισροή ορμονών που βιώνει το σώμα σας.

Η έντονη αιμορραγία ή όταν η περίοδος δεν τελειώνει με τίποτα μπορεί να  σηματοδοτήσει ένα πρόβλημα, όπως τα ινομυώματα.  

 

Νεότερα Άρθρα

Healthy Buddha Bowls: Τα πιο instagrammable και υγιεινά γεύματα

Her News b

Γιατί το παντζάρι είναι θαυματουργό!

Her News

Έντονο άγχος: Μάθε πως θα το αντιμετωπίσεις

Her News