HerNews.gr
Ελλάδα

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους

Με rapid τεστ θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε λιανεμπόριο, κομμωτήρια, τράπεζες και μεικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Εξαιρούνται οι εκκλησίες,τα φαρμακεία και οι αγορές τροφίμων.

Από την Παρασκευή, ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για τους πολίτες 18 ετών και άνω, που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους .

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για παραβάσεις. Θα έρθουν SMS στους ανεμβολίαστους.

Ο Υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης μίλησα για αυξητική τάση της πανδημίας και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα.
Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει έως τις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα επανεξεταστεί.

Βασικό όπλο είναι ο εμβολιασμός, τόνισε ο Υπουργός, αναφερόμενος σε στοιχεία, που δείχουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους. Γι αυτό και αποφασίστηκαν τα νέα μέτρα.

Από την Παρασκευή, όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού, για τους πολίτες 18 ετών και άνω, που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Νεότερα Άρθρα

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Η επική απάντηση του δικηγόρου της Εύας Καϊλή σε όσους σχολιάζουν τα γαλλικά του

Her News b

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Γιατί να ζητήσω συγγνώμη από την Μπάρκα; – Με έχει γοητεύσει παχύσαρκος άνδρας στο παρελθον

Her News

Αχιλλέας Μπέος: «Όταν μου βρίζει κάποιος τη μάνα που έχει πεθάνει έτσι αντιδρώ»

HerNews ka