HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις με διαφορά ηλικίας: Θα πετύχει;

Λένε πως ο έρωτας χρόνια στις σχέσεις δεν κοιτά κάνοντας συνήθως αναφορά σε μια κατά πολλά χρόνια μικρότερη γυναίκα στο πλευρό ενός ώριμου άντρα. Αλλά και το αντίστροφο

Βέβαια μια μεγάλη διαφορά ηλικίας στις σχέσεις μπορεί να φέρει εξαρχής προβλήματα. Καταρχάς διαφορετικά “θέλω”, διαφορετικούς στόχους και φυσικά διαφορετικά πεποιθήσεις σχετικά με την ζωή. 

Παρόλα αυτά. η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η ηλικία στις σχέσεις και μόνο δεν παίζει κανένα ρόλο στην σχέση.  Και ξέρεις γιατί,  γιατί η ωριμότητα είναι σχετική και υποκειμενική και δεν καθορίζεται μόνο από τα χρόνια, αλλά από τις εμπειρίες και τον τρόπο που σκέψης του ανθρώπου.

Βέβαια κάτι τέτοιο ακούγεται απλό, ιδιαίτερα αν είσαι έξω από τον χορό. Αλλά στο λέω και από μέσα. 

Για να προχωρήσει μία σχέση η κατανόηση του ενός για τις ανάγκες του άλλου είναι από τα θεμελιώδη ζητήματα. Ααα και ο σεβασμός παιδιά. Πολύ βασικό!

Σε κάθε περίπτωση στις σχέσεις , η καλή επικοινωνία, η αφοσίωση, η ειλικρίνεια και η υπερπροσπάθεια είναι ακόμα πιο απαραίτητα σε τέτοιες εξ΄ορισμού «δύσκολες» σχέσεις, οι οποίες πάντως υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν. 

Τέλος, πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος  έχει ανάγκη να θαυμάζει τον σύντροφό του είτε είναι μεγαλύτερος είτε μικρότερος είτε απλά συνομήλικος. Είμαστε προσωπικότητες και όχι αριθμοί…. 

Έτσι και αλλιώς ήμουν πάντα κακή στα μαθηματικά, 

Νεότερα Άρθρα

Τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι είναι ο “ένας”

Her News

Τα στάδια ενός χωρισμού

Her News

Κατάθλιψη μετά τον γάμο: Τι είναι και γιατί συμβαίνει

HerNews ka