HerNews.gr
Γνώμες

Κάθαρση.. Καθάρισε το σπίτι, την καρδιά, την ψυχή σου!

H κάθαρση! Η απαλλαγή από κάθε τι ξένο ή βλαβερό. Έχουμε αναλογιστεί πόσο σημαντική είναι η κάθαρση στην ζωή μας;

Γράφει η Ελένη Πανταζοπούλου

Μην βάζετε προτεραιότητα για το αν θα είναι στο σπίτι, στο γραφείο, στην καρδιά ή στο μυαλό σας.

Είναι αλληλένδετη και εξίσου σπουδαία η αξία της. Εσύ επιδίωξε καθημερινά την κάθαρση. Θα εκπλαγείς από το συναίσθημα που θα σου προσφέρει η συγκεκριμένη εργασία. Θα είναι μια από τις σημαντικότερες εργασίες της ζωής σου.

Ξυπνάς και βρίσκεσαι σε ένα καθαρότατο χώρο, αμιγή.

Εισπνέεις και σε περιβάλλουν ωραίες μυρωδιές που εσύ φρόντισες να υπάρχουν στο σπίτι σου. Πόσο όμορφα θα ξεκινήσει η μέρα σου. Με θετική αύρα και καθαρό νου! Κάπου είχα διαβάσει πως η τάξη στον χώρο μας βοηθάει γενικότερα στην τάξη της ζωής μας.

Έτσι λοιπόν ξεκινάμε με το ωραιότερο χαμόγελό μας. Και προχωράμε στο μυαλό, στην καρδία, στην ψυχή μας.
Καθημερινά κατακλύζονται από σκέψεις, εικόνες, άγχη, διλήμματα · πολλές φορές φρακάρουν τόσο πολύ που νιώθουμε πως θα εκραγούν και η καρδία και το μυαλό και η ψυχή μας.

Είναι τόσο δύσκολη η καθημερινότητα τις περισσότερες φορές· και πώς να μην είναι άλλωστε.
Εκεί όμως πρέπει να λάβει μέρος η δράση. Αυτή που θα φέρει την κάθαρση μέσα μας.

Πάρε μια βαθιά αναπνοή και ξεκινάμε.

Μόνο εσύ μπορείς να καθαρίσεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου και όλα τα άσχημα που έχουν κυριεύσει την καρδιά και την ψυχή σου.
Οι συνθήκες, οι άνθρωποι μας, ένα όμορφο και ήμερο τοπίο πάντα θα λειτουργούν επιβοηθητικά στο να καθαρίζουμε τον εσωτερικό μας κόσμο. Αυτός όμως που ηγείται, θα είσαι πάντα ΕΣΥ!

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην ζωή των ανθρώπων είναι πως δεν μπορούν να σταματήσουν να σκέφτονται ούτε ένα λεπτό μέσα στην ημέρα.

Εσύ θα το αλλάξεις! Θα καταφέρεις να αφιερώσεις 5 ή 3 ή 2 λεπτά στα οποία δεν θα σκέφτεσαι απολύτως τίποτα. Αυτό θα σε βοηθήσει να καθαρίζεις το μυαλό σου κάθε μέρα και περισσότερο.
Κι αν πάμε λίγο παρακάτω εκεί θα βρούμε την καρδούλα μας που τόσο πολύ την κάνουμε να υποφέρει κάποιες φορές. Εδώ λοιπόν απαιτείται θέληση, δύναμη και γενναιότητα.

Η καρδιά μας χρειάζεται μόνο φως. Μα πώς;

Κάποιες φορές φαντάζει αδύνατον να απομακρύνουμε όλα αυτά που την βαραίνουν.

Σκεφτείτε όμως πως η καρδιά μας κάνει για εμάς το πιο σημαντικό· χτυπάει και μας δίνει ζωή. Και εμείς δεν μπορούμε να την κρατάμε χαρούμενη και φωτεινή; Σίγουρα μπορούμε.

Και φτάνουμε στην κάθαρση της ψυχής μας.

Στο ύψιστο αυτό αγαθό της ζωής μας. Η ψυχή μας για να παραμένει καθαρή χρειάζεται αδιαμφισβήτητα ευγνωμοσύνη, πίστη, καλές πράξεις για τον εαυτό μας και για τους γύρω μας και κυρίως συγχώρεση, πρώτα του εαυτού μας και μετά του συνάνθρωπού μας.
Καθαρίστε την ψυχή σας, αφιερώστε λίγο χρόνο γι’ αυτήν, απεμπλακείτε από τους έντονους ρυθμούς της ζωής και πηγαίνετε ένα βήμα πιο μακριά τον εαυτό σας, την ψυχή σας, το πνεύμα σας.

Κι αν κάποια μέρα νιώσεις πως κάτι έμεινε ακαθάριστο μέσα σου, μην φοβηθείς καθώς βρίσκεσαι ήδη στον δρόμο της αυτογνωσίας. Και να θυμάσαι πως την δύναμη σου δε τη ξέρει κανείς.. μόνο εσύ!

 

Ελένη Πανταζοπούλου

Νεότερα Άρθρα

Σκέψου πριν μιλήσεις..

Her News

Απλώς δεν σε γουστάρει…

Her News b

“OlinaΛΥΣΗous” – Episode 12: Ύμνος για τον έρωτα

Her News