HerNews.gr
Fitness

3 θέσεις γιόγκα για ανακούφιση μέσης

yoga
Δεν υπάρχει καλύτερη σωματική δραστηριότητα για ανακούφιση πόνων στο σώμα από τη γιόγκα.

Λειτουργώντας ορθοσωμικά, η γιόγκα έχει τη δυνατότητα να περιθάλπτει και να συμβάλει στην ανακούφιση των πόνων της μέσης, του αυχένα, των ωμοπλατών και αρκετών ακόμη σημείων του σώματος. Σήμερα επικεντρωνόμαστε στην περιοχή της μέσης.

Όποια και αν είναι η δουλειά ή η καθημερινότητά μας, ένα είναι σίγουρο. Η μέση καταπονείται με πολλούς τρόπους και σε διαφορετικές στάσεις μέσα στην ημέρα. Υπάρχουν πολλές θέσεις γιόγκα κατά τις οποίες ‘’μαλακώνουν’’ οι πόνοι, όμως σήμερα επικεντρωνόμαστε σε 3, τις οποίες μπορούμε όλοι να κάνουμε στο σπίτι μας.

Η θέση του παιδιού

Δεν υπάρχει πιο ανακουφιστική θέση από αυτή. Γονατίζουμε στο κρεβάτι, τον καναπέ ή ιδανικά το στρώμα μας. Ερχόμαστε στη θέση της γάτας, την τετραποδική στήριξη, αφήνοντας γόνατα στη γη στο άνοιγμα της λεκάνης και παλάμες ακριβώς κάτω από τους ώμους στο άνοιγμα των ώμων. Από εκεί, ενώνουμε τα δάχτυλα των ποδιών μας και αφήνουμε τα γόνατα ελαφρώς πιο ανοιχτά στο άνοιγμα των ισχίων. Σπρώχνουμε απαλά τη λεκάνη πίσω στις φτέρνες και απλώνουμε τα χέρια δεξιά και αριστερά από τ’ αυτιά στο έδαφος.

γιογκα

Η θέση της υποστηριζόμενης λαμπάδας

Στεκόμαστε με το πλαϊνό σημείο του σώματός μας, είτε το δεξί είτε το αριστερό, προς τον τοίχο. Ακουμπάμε πολύ καλά και γυρίζουμε κατευθείαν το σώμα μας προς τον τοίχο αφήνοντας τα πόδια ψηλά ν’ ακουμπήσουν κατά μήκος του τοίχο και το υπόλοιπο κορμί να ξαπλώσει ελεύθερο προς το έδαφος. Ιδανικά, αν πονάμε πολύ, τοποθετούμε σε όλο το μήκος της μέσης και της πλάτης, μεγάλα μαξιλάρια. Μένουμε για δέκα λεπτά.

yoga

Οι στροφές κορμού

Οι στροφές κορμού αποτελούν ξεχωριστό σύνολο θέσεων στη γιόγκα. Βοηθούν πάρα πολύ στην αποσυμπίεση και ανακούφιση της μέσης, την ευλυγισία, την ορθοσωμία και το ‘’ξέπιασμα’’. Υπάρχουν αρκετές όμως ενδεικτικά θα αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο την ύπτια στροφή κορμού. Ξαπλώνουμε αναπαυτικά και αφήνουμε το σώμα μας ελεύθερο. Λυγίζουμε τα γόνατα μας προς το στήθος και ανοίγουμε τα χέρια μας στο άνοιγμα των ώμων. Αφήνουμε και τα δυο γόνατα να πέσουν μαζί δεξιά και το κεφάλι απαλά να στραφεί αριστερά. Έπειτα, αλλάζουμε κατεύθυνση.

yoga

 

Νεότερα Άρθρα

Ποια προπόνηση καίει τις περισσότερες θερμίδες;

Her News

Νόστιμα σνακ από τον διατροφολόγο Δημήτρη Αθανασιάδη

Her News

Οι πιο βλαβερές καλοκαιρινές θερμίδες!

Her News b