HerNews.gr
Fitness

Ζάχαρη: Πως την περιορίζω από την καθημερινότητά μου;

Η ζάχαρη είναι η πιο γλυκιά αμαρτία. Μπορεί να έχεις περιορίσει τα γλυκά αλλά υπάρχει σε πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε την ημέρα. Υπάρχουν τρόποι ώστε να την κόψεις μαχαίρι. Καλή διάθεση να υπάρχει!

Οι ειδικοί πίσω από το Sugar Shock: The Hidden Sugar in Your Food και 100+ Smart Swaps to Cut Back έχουν δημιουργήσει έναν καθημερινό οδηγό που δεν θα σου στερήσει όλη τη ζάχαρη ταυτόχρονα.

Θα επικεντρωθείς στη στόχευση κακών συμπεριφορών και θα εξετάσεις τα στοιχεία για τα οποία πας σαν τον κλέφτη στην κουζίνα σου. Κάθε μέρα, εστιάζεις στο να προσέχεις τη ζάχαρη στα ποτά, το πρωινό, τα γεύματα και τα δείπνα σου, καθώς και μερικές έξυπνες συμβουλές για καλύτερες στιγμές σνακ.

Ανεξάρτητα από το αν ακολουθείς κατά γράμμα τα βιβλία ή όχι, θα πρέπει να επανεκτιμήσεις, μεταξύ άλλων, αυτά τα βασικά στοιχεία που υπάρχουν στη διατροφή σου και μπορεί να αυξήσουν τις ποσότητες ζάχαρης που καταναλώνεις ή να τις αντικαταστήσουν με υγιεινό τρόπο:

Αλκοόλ

 Πίνεις τις σωστές ποσότητες; Και τι άλλα συστατικά χρησιμοποιείς στο ποτό σου; Προσπάθησε να μην πίνεις αλκοολούχα ποτέ με ζάχαρη και αν μπορείς ούτε με υποκατάστατο

Καφές και τσάι

Υπάρχουν και άλλα ροφήματα που μπορεί να είναι αρωματισμένα ή ανθρακούχα. Είναι δύσκολο να μην βάζεις ζάχαρη στον καφέ σου ειδικά αν το έχεις συνηθίσει αλλά πίστεψε με μετά δεν θα τον αλλάζεις…

Σπόροι και υδατάνθρακες

Μπορείς να αντικαταστήσεις τις καθημερινές σου συνήθειες με εξευγενισμένα, επεξεργασμένα ψωμιά για περισσότερες επιλογές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν ακόμα και μακαρόνια χαρουπιού. Το ήξερες; 

Σάλτσες και dressings

 Πόση κρυφή ζάχαρη κρύβεται στην αγαπημένη σου σάλτσα; Η απάντηση είναι μία. Πολλή. Τόσο πολύ ζάχαρη δεν την θέλει αλλά δεν την χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Φρούτα

Μπανάνες, φράουλες και μήλα έχουν την ζάχαρή τους. Αν μπορεις να μην καταναλώνεις πολλά και καθημερινά τότε μπορείς να τα περιορίσεις.

Νεότερα Άρθρα

Μπανανόφλουδα: Και όμως, υπάρχουν τρόποι να την αξιοποιήσεις!

Her News

Δίαιτα… μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα.

Her News b

Συχνά λάθη που κάνεις στα squats

Her News