HerNews.gr
Health

Τροφές που δυναμώνουν τον οργανισμό

Οι τροφές που καταναλώνουμε είναι το 90% της υγείας μας λένε. Και φυσικά μια υγιεινή διατροφή μας βοηθάει να έχουμε γερό οργανισμό. Και υπάρχουν τροφές που πραγματικά μπορούν να συμβάλουν σε αυτό. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές ώστε να τις εντάξουμε στην διατροφή μας.

Οι «βασιλιάδες» της βιταμίνης C, που είναι το No1 όπλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι τα εσπεριδοειδή. Επίσης το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ αποτελεί σημαντική αντικαρκινική τροφή και το σπανάκι εκτός από καλή πηγή βιταμίνης C βοηθάει και στην αύξηση του σιδήρου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον οργανισμό, καθώς όσοι έχουν έλλειψη σιδήρου συνήθως παρουσιάζουν και ευαισθησία στο κρύο.

Επιπλέον, η συχνή κατανάλωση συγκεκριμένων ξηρών καρπών, όπως είναι τα καρύδια Βραζιλίας μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου πνευμόνων και του στομάχου.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το θαυματουργό Ελαιόλαδο. Αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι η υψηλή πρόσληψη ελαιολάδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του προστάτη.

Τέλος πολύ καλό φαίνεται ότι κάνει και το αγαπημένο μας λαχανικό , οι ντομάτες. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών.

Τέλος, το σίγουρο είναι ότι μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρέσκα τρόφιμα, σε συνδυασμό με άσκηση και άθληση , θα βελτιώσει την καθημερινότητα σου.

Νεότερα Άρθρα

Διατροφή: Ποιες τροφές βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος;

Her News b

Αδυνάτισμα: 3 ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά

Her News b

Παγκόσμια μελέτη επιβεβαιώνει τον αντίκτυπο της Covid στην εκμάθηση της ανάγνωσης

HerNews ka