HerNews.gr
Health

Ύπνος: Πως να κοιμηθώ και να ξυπνήσω καλύτερα;

Ο ύπνος είναι απόλαυση, για κάποιους όμως μπορεί να γίνει μαρτύριο. Η αϋπνία και ο ταραγμένος ύπνος είναι πολύ συχνό φαινόμενο για τα άτομα που υποφέρουν από έντονο στρες. Και επειδή ο σωστός ύπνος είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για την υγεία μας, αυτές οι συμβουλές θα μας βοηθήσουν να κοιμόμαστε καλύτερα.

Καταρχάς, προσπάθησε να διατηρήσεις ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου. Είναι πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό σου να μάθει να πηγαίνει για ύπνο το βράδυ και να ξυπνάει το πρωί την ίδια περίπου ώρα, όπου φυσικά αυτό είναι εφικτό.

Επίσης, εξασφάλισε στον εαυτό σου τουλάχιστον ένα μέσο όρο 7 με 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ  Ενώ δοκίμασε,  να κοιμάσαι το διάστημα 11-3 μέσα στη νύχτα. Είναι οι πιο «αποδοτικές» ώρες ύπνου. 

Μπορείς επίσης να οργανώσεις τις δραστηριότητές σου μέσα στη μέρα ώστε να προγραμματίσεις με συνέπεια και την «ώρα του ύπνου» και να μπορέσεις να κοιμηθείς χωρίς πολλές έγνοιες ή άγχος για όσα πράγματα ήθελες να κάνεις και δεν πρόλαβες.

Τέλος, πολύ χρήσιμο για τον οργανισμό σου είναι 2 ώρες προτού κοιμηθείς το βράδυ να αποφύγεις την κατανάλωση ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη (π.χ. καφέ, τσάι, σοκολάτα). Εγώ λίγο πριν κοιμηθώ πίνω μια κούπα χαμομήλι με μέλι και λεμόνι, για όνειρα γλυκά. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς. 

 

Νεότερα Άρθρα

Πως να περάσεις μόνη σου τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Her News

Νερό με λεμόνι: Είναι μύθος;

Her News

Πατάτες: Μήπως είναι παρεξηγημένες;

Her News