HerNews.gr
Διεθνή

Έφηβη έκανε το σήμα κακοποίησης μέσα από αυτοκίνητο και σώθηκε

simakakopoiisis
Το σήμα κακοποίησης έσπευσε να κάνει μια έφηβη στις ΗΠΑ, ένας δικυκλιστής το παρατήρησε, κάλεσε τις αρχές και η 16χρονη κοπέλα σώθηκε. 

Συγκεκριμένα, στις 4 Νοεμβρίου, μια έφηβη που βρισκόταν εν κινήσει, μέσα σε ασημί αυτοκίνητο της Toyota στο Κεντάκι, έκανε τη χειρονομία – σήμα κακοποίησης, η οποία έχει γίνει viral σε όλο τον κόσμο μέσα από το Tik Tok και είναι καταλυτικά βοηθητική. Ένας οδηγός μηχανής αντιλήφθηκε πως η νέα κοπέλα έκανε με το χέρι της το «σήμα» ενδοοικογενειακής βίας ως ανάγκη για βοήθεια: Πρώτα δίπλωσε τον αντίχειρά στην παλάμη της και στη συνέχει έκλεισε τα υπόλοιπα δάκτυλα πάνω από τον αντίχειρα.

simavias

Ο δικυκλιστής επεσήμανε στους αστυνομικούς πως η έφηβη φαινόταν βαθιά προβληματισμένη και ότι το αυτοκίνητο το οδηγούσε ένας μεγαλύτερος άνδρας. 

Αμέσως αξιωματικοι της κομητείας Λόρερ έσπευσαν με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στην οδική αρτηρία που κινείτο το ύποπτο όχημα, και σταμάτησαν το αυτοκίνητο σε «τυπικό έλεγχο», ενώ ο οδηγός επιχειρούσε να βγει από την λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας.

Ο έλεγχος αποκάλυψε πως η έφηβη είχε δηλωθεί αγνοούμενη από τους γονείς της λίγες ημέρες νωρίτερα. Η κοπέλα κατέθεσε στους επιθεωρητές πως ταξίδευε με τον συγκεκριμένο άνδρα από τη Βόρεια Καρολίνα και το Τενεσί, ως το Κεντάκι και το Οχάιο. Οι αρχές υποθέτουν πως η 16χρονη προσπαθούσε τραβήξει την προσοχή άλλων οδηγών για να καλέσουν την Άμεση Δράση. 

via

Ο 61χρονος οδηγός, ονόματι Τζέιμς Χέρμπερτ Μπρικ, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη κράτηση της κοπέλας, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη. Πλέον ο ίδιος παραμένει κρατούμενος από την αστυνομία. 

Η χειρονομία για την κακοποίηση είχε προταθεί πέρσι από το Ίδρυμα Γυναικών στον Καναδά και υιοθετήθηκε από γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που ζητούσαν διακριτικά βοήθεια χωρίς να γίνουν αντιληπτές από τους βασανιστές τους, που συχνά βρίσκονταν στον ίδιο χώρο με εκείνες. 

Πηγή: Lifo

 

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Garner: Πως η φάρμα των παιδικών της χρόνων θα «μεγαλώσει» 1 εκατομμύριο φτωχές οικογένειες

Her News

Gwyneth Paltrow: “Τα μικρά παιδιά απλά καταστρέφουν τη σχέση”

HerNewskl

Britney Spears: Ο πατέρας της αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει το πόδι του καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε

HerNews ka