HerNews.gr
Συνταγές

Mini sandwich με λαχανικά: Υγιεινή επιλογή σνακ για όλη την ημέρα

snak
Η αλήθεια να λέγεται. Όταν μας πιάνει αυτή η ακατάπαυστη πείνα ενδιάμεσα των ωρών εργασίας ή τελειώνοντας τη δουλειά, δεν ξέρουμε πως να την καταλαγιάσουμε και προτιμούμε να φάμε κάτι γρήγορο χωρίς να κοιτάξουμε το κατά πόσο είναι υγιεινό ως σνακ.

Υπάρχει παρόλα αυτά λύση που μας ‘’λύνει’’ τα χέρια και το στομάχι. Το σάντουιτς με λαχανικά, ένα σνακ που μπορεί ν’ αποβεί σωτήριο τις ώρες που χτυπάει η πείνα την πόρτα. Χρειαζόμαστε λίγα υλικά, και λίγο χρόνο το βράδυ ή το πρωί. Μιας και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, περίπου 15’ λεπτά είναι αρκετά για να φτιάξουμε μια γενναία ποσότητα που θα κρατήσει 2 ημέρες.

Οι επιλογές σάντουιτς είναι οι εξής
  • Μπριοσάκι με καρότο και σως γιαουρτιού. Θα χρειαστούμε μικρά μπριοσάκια ή πολύσπορο ψωμάκι, καρότο κομμένο σε λωρίδες, αγγουράκι, αυγό (προαιρετικά) και λίγο γιαούρτι ανακατεμένο με μισή κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, αλάτι και λίγες σταγόνες λεμονιού.

sandwich

  • Μπριοσάκι με ντομάτα και μοτσαρέλα. Θα χρειαστούμε ντομάτες ελαφρώς σκληρές, κομμένες σε στρογγυλό σχήμα και λεπτές ή ντοματίνια κομμένα στη μέση, μοτσαρέλα και ρόκα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και αν επιθυμούμε προσθέτουμε ελάχιστη μουστάρδα.

sandwich

  • Μπριοσάκι με αβοκάντο, ντοματίνια και αυγό. Θα χρειαστούμε ένα ώριμο αβοκάντο, το οποίο αφού το αφαιρέσουμε από το σκληρό εξωτερικό φλοιό του θα το λιώσουμε με ένα πηρούνι και έπειτα θα το προσθέσουμε στο σάντουιτς ως σνακ. Μπορούμε πάνω στο αβοκάντο να ρίξουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.

sandwich

Όλα τα σαντουιτσάκια αποτελούν ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ στα ενδιάμεσα γεύματά μας, καθώς μας κρατούν για κάποιο χρονικό διάστημα και μας δίνουν βιταμίνες. Να θυμάστε ότι το αυγό ή το τυρί είναι προαιρετικές επιλογές και όλα τα σαντουιτσάκια είναι πεντανόστιμα και μόνο με τα λαχανικά και τις σως.

Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη, τα βάζουμε στο ψυγείο και διατηρούνται ως και δυο μέρες. Καλή απόλαυση.

Νεότερα Άρθρα

Κουραμπιές: Όλα όσα δε γνωρίζεις για το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων

Her News

Primavera: Η μακαρονάδα του καλοκαιριού

Her News

Συνταγές: Αφράτη μηλόπιτα με σταφύδες

HerNews ka