HerNews.gr
Health

Σοκολάτα: Μήπως τελικά κάνει καλό;

Η σοκολάτα είναι μια απόλαυση με αμφιλεγόμενες επιπτώσεις στον οργανισμό μας. Ας ρίξουμε λίγο φως στο που μας κάνει καλό. Και όμως, η σοκολάτα θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα. Δίνει ενέργεια, είναι τονωτική και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η μέτρια κατανάλωση καλής (μαύρης) σοκολάτας είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό. Καταρχάς έχει πολλές βιταμίνες. Το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο της σοκολάτας, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον βοηθάει πολύ εμάς τις γυναίκες και αυτό δεν είναι μύθος, το μαγνήσιο όταν είναι χαμηλό στο αίμα αυξάνει τους πόνους που έχουν οι γυναίκες πριν από την έναρξη της περιόδου τους. Επίσης, ο χαλκός συμβάλλει στο μεταβολισμό του σιδήρου, βοηθάει στη σύνθεση της μελανίνης στο δέρμα, στα μαλλιά και βοηθάει στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Επίσης. ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης η οποία μεταφέρει το οξυγόνο μέσα στα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος. Ειδικά η μαύρη σοκολάτα περιέχει τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Γενικά, η μαύρη σοκολάτα προσθέτει χρόνια στην ζωή σας, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV και καταπολεμά άγχος και στρες.

Η ζωή είναι γλυκιά….ας φάμε σοκολάτα.

Νεότερα Άρθρα

Meal Prep: Η τάση που θα σε οδηγήσει στην σωστή διατροφή

Her News b

Οι επιπτώσεις του στρες στο σώμα μας

Her News

Γυναίκα: Ο έλεγχος μαστού είναι απαραίτητη πρόληψη

Her News b