HerNews.gr
Ελλάδα

«Δεν θα δεχτώ να προσβάλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό» – Ο Πρωθυπουργός έβαλε στη θέση της ξένη δημοσιογράφο

Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε και η είδηση κάνει τον γύρω του κόσμου. Το περιστατικό έγινε όταν ξένη δημοσιογράφος έθεσε ερώτημα σχετικά με το προσφυγικό και τα Push Back στο Αιγαίο. Ο Πρωθυπουργός έβαλε στη θέση της την δημοσιογράφο.

Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος ρώτησε τον Πρωθυπουργό:

«Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» προσθέτοντας μάλιστα ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου και κατηγορώντας τον μάλιστα για ναρκισσισμό.

Στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να απαντήσει η δημοσιογράφος τον διέκοπτε, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, εμφανώς εκνευρισμένος, να τη βάλει στη θέση της λέγοντας της πως «δεν θα έρχεσαι σε αυτό το κτίριο να με προσβάλεις».
Η απάντηση που έδωσε ο Πρωθυπουργός στην δημοσιογράφο:

«Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι. Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι να έρχεστε σε αυτό γραφείο και να προσβάλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις όταν αυτή η χώρα μάχεται με το μεταναστευτικό πρόβλημα, έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ζωές στη θάλασσα» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Κάθε μέρα σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα και την ίδια στιγμή εμποδίζουμε πλοία που έρχονται από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και περιμένουμε την τουρκική ακτοφυλακή να τους επιστρέψει στην Τουρκία. Αντί  λοιπόν να κατηγορήσετε την Ελλάδα, πρέπει να κατηγορήσετε αυτούς που εργαλειοποιoύν συστηματικά το να ωθούν ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα, γιατί πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Τουρκία δεν διατρέχουν κίνδυνο. Αυτούς πρέπει να κατηγορήσετε. Έχουμε μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλετε. Απαντάω τώρα και δεν θα διακόπτετε, όπως σας άκουσα εγώ πολύ προσεκτικά Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Εκτενείς είναι οι αναφορές που κάνουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για το επεισόδιο του Πρωθυπουργού με τη δημοσιογράφο, αναφέροντας πως:

«ο Έλληνας πρωθυπουργός υπερασπίζεται την μεταναστευτική πολιτική σε έντονη ανταλλαγή απόψεων με δημοσιογράφο».

«Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας το οποίο ανήλθε στην εξουσία το 2019, υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό αποκαλώντας την “αυστηρή αλλά δίκαιη” και είπε ότι η Ελλάδα διασώζει εκατοντάδες ανθρώπους στη θάλασσα από το 2015».

Νεότερα Άρθρα

GIWA: Τον Διεθνή θεσμό τίμησαν με την παρουσία τους καταξιωμένοι κριτές, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι στην Συνέντευξη Τύπου

Her News

Καιρός: Με βροχές και κρύο ξεκινά η εβδομάδα – Πότε έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Her News

Ελένη Μπούκη: Έδωσε το παρών στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τους νέους υποψηφίους – Η ανάρτησή της

HerNews ka