HerNews.gr
Health

Πως θα σε βοηθήσει o διαλογισμός στον ύπνο;

Γενικά, o διαλογισμός βοηθάει πολλούς ανθρώπους στην καθημερινότητά τους, βλέπουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου τους. Και σίγουρα υπάρχουν τεχνικές διαλογισμού οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν ν’ απαλλαγούμε από την αϋπνία.

Ο τρόπος είναι ο διαλογισμός και είναι απλός. Το πρώτο βήμα είναι να σβήσουμε οποιαδήποτε λίστα υποχρεώσεων έχουμε από το μυαλό μας και να προσφέρουμε στον εαυτό μας λίγα λεπτά για να χαλαρώσει πραγματικά (πρα<γματικά όμως). Μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά στο κρεβάτι, να ξαπλώσεις στο στρώμα ακόμα και στον καναπέ. Μην κοιτάς το κινητό και δώσε λίγο χρόνο στον εγκέφαλό σου να προετοιμαστεί για ξεκούραση. Λίγη αποτοξίνωση δεν κάνει κακό. 

Πάρε μια βαθιά αναπνοή και ο διαλογισμός σου ξεκινάει.  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επιτυχία του διαλογισμού να νοιώσετε άνετα. Δώστε βάση στην αναπνοή σας, σε ένα σημείο στον τοίχο, σε μια λέξη ή ακόμα και σε έναν συγκεκριμένο ήχο. Το να μετράτε τις αναπνοές σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι.

Με τον διαλογισμό ύπνου, είναι εμφανές το πώς μια αλλαγή στη συνειδητότητα επηρεάζει άμεσα την εμπειρία μας, επειδή τα αποτελέσματα είναι ευδιάκριτα από τις πρώτες φορές. Το πιο σημαντικό είναι να συμπεριλάβουμε τον διαλογισμό στην καθημερινή μας ρουτίνα και υπό την σωστή καθοδήγηση, η εσωτερική αίσθηση ηρεμίας που θα καλλιεργήσουμε θα μας βοηθήσει να αισθανθούμε πιο ξεκούραστοι στην καθημερινότητα μας. 

Νεότερα Άρθρα

Τα θαύματα που προκαλεί το κρύο ντους

Her News b

Τα καλύτερα φρούτα για πρωινό

Her News

Άγριο σκόρδο: Ένας ευεργετικός θησαυρός της φύσης

HerNews ka