HerNews.gr
Αφιερώματα

Xρήστος Κυριαζής: Τα τραγούδια του που έγραψαν ιστορία

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Χρήστος Κυριαζής είχε μια ξεχωριστή διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία με τα δικά του λαϊκά τραγούδια τη δεκαετία του ’90.
Από τα πρώτα νεανικά γκρουπ στον Πειραιά που συμμετείχε μέχρι τις μεγάλες του επιτυχιές , που με το απόλυτα προσωπικό του ύφος, έκαναν τεράστια επιτυχία .

Ο Χρήστος Κυριαζής χάραξε τη δική του πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή με πολλά τραγούδια που αγαπήθηκαν, όπως το «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», το «Έλα μωράκι μου», το «Ημεροβίγλι», το «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια» και πολλά άλλα.
Ο Χρήστος Κυριαζής ήταν καλλιτέχνης που αγαπήθηκε, ο ίδιος δήλωνε επιπλοποιός και είχε γεννηθεί στον Πειραιά. Στο πλευρό του είχε την οικογένεια του μέχρι το τέλος..
Λάτρευε τη μουσική και από τα 12 του χρόνια έπαιζε κιθάρα.
Ο δίσκος «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (1992) έγινε «πλατινένιος», πουλώντας πάνω από 125.000 αντίτυπα!

Στα τραγούδια του που πολλά εξ αυτών έγιναν μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες, πρωταγωνίστρια ήταν μία γυναίκα, που του είχε κλέψει την καρδιά.

Μάλιστα, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το  «Έχω Κλάψει» ήταν γραμμένο για έναν από τους μεγαλύτερους έρωτες που έζησε. Αυτόν με τη Βάνα Μπάρμπα.

Νεότερα Άρθρα

Νίκος Πορτοκάλογλου: Ο “γιατί ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό” σήμερα έχει γενέθλια

Her News b

17 Νοέμβρη: 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

HerNews ka

Ο Γιώργος Καραμίχος εξομολογείται: «Έχω φάει πολύ βρισίδι στον δρόμο»

Her News