HerNews.gr
DECORNEWS Παιδί

3 συμβουλές για ονειρικό και λειτουργικό παιδικό δωμάτιο

paidikodwmatio
Το παιδικό υπνοδωμάτιο είναι ο λιλιπούτειος κόσμος των παιδιών.

Εκεί είναι το καταφύγιό τους, το μέρος όπου είναι ελεύθερα και άνετα γιατί είναι ο αποκλειστικά δικός τους χώρος. Πώς θα τον φτιάξουμε σωστά, ώστε και να είναι λειτουργικός και να παραπέμπει στα παραμύθια που ονειρεύονται τα παιδιά; Πάμε να δούμε τις συμβουλές για ένα υπέροχο παιδικό υπνοδωμάτιο.

Συμβουλή Νο1

Το κρεβάτι. Δεν θέλει ιδιαίτερο ψάξιμο για τη δημιουργία του σωστού, άνετου κρεβατιού. Ένα στρώμα κατάλληλο για την ανάπτυξη των παιδιών, cozy παπλώματα και χρωματιστά σεντόνια. Γύρω από το κρεβάτι μπορείτε να προσθέσετε φωτάκια που θα γλυκάνουν τον χώρο, ενώ στο τελείωμα μπορεί να υπάρχει ένα κυλινδρικό, μακρόστενο μαξιλάρι που θα μπορεί το παιδί σας να το χρησιμοποιεί με όποιον τρόπο επιθυμεί για να ξεκουράζεται, μιας και αυτού του είδους τα μαξιλάρια παίρνουν το σχήμα που θα τους δώσουμε.

paidikoupnodwmatio

Συμβουλή Νο2 

Οι προσωπικές γωνίες του παιδιού στον χώρο. Βεβαιωθείτε ότι μέσα στο υπνοδωμάτιο, υπάρχει μια γωνία που θ’ αφιερώνει το παιδί χρόνο στον εαυτό του. Η γωνιά αυτή μπορεί να είναι για ανάγνωση παραμυθιών, με στρωμένο χαλί, πουφ ή μαξιλάρες ή η γωνιά μουσικής με όργανα που αρέσουν σε εκείνον/η. Οπωσδήποτε χρειάζεται το σημείο αυτό να είναι διαμορφωμένο βάσει των ενδιαφερόντων του παιδιού, ώστε να μπορεί να περνά εποικοδομητικά τον χρόνο του.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

Νεότερα Άρθρα

Η ανεπανάληπτη εμπειρία του να κοιμάσαι σε υπόσκαφο

Her News

Tips για να τοποθετήσεις σωστά τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Her News

Vintage κρεβατοκάμαρα: Διακόσμησε τη με στυλ!

Her News