HerNews.gr
Fitness

Καρότα: Τα οφέλη για την υγεία σου!

Τα καρότα είναι πηγή βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας. Τα καρότα καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στο σημερινό Αφγανιστάν, πριν από χιλιάδες χρόνια και εμένα προσωπικά αποτελούν μια απο τις αγαπημένες μου τροφές. 

Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη. Τα καρότα επίσης, τρώγονται ωμά είτε σκέτα, είτε σε σαλάτες, ως τουρσί, και φυσικά μαγειρεμένα.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α εξασθενεί τους φωτοϋποδοχείς στο εξωτερικό τμήμα του ματιού, καταστρέφοντας την όραση. Η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και β-καροτίνη, όπως το καρότο, βελτιώνει την όραση.

Η κατανάλωση β-καροτένιου έχει διαπιστωθεί πως έχει μια αντίστροφη συσχέτιση με την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου, σε έρευνα επάνω στον ιαπωνικό πληθυσμό.

Ένα ακόμα απο τα πολλά  πλεονεκτήματα των καρότων που προσφέρουν στον τομέα της ομορφιάς είναι ότι τα καρότα παρέχουν στα μαλλιά σας ζωτικές βιταμίνες, κάνοντας τις ρίζες σας πιο δυνατές, παχύτερες και πιο λαμπερές από ποτέ.

Τέλος, μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα σας από τις ακτίνες του ήλιου. Η βήτα καροτίνη στα καρότα είναι ένα θρεπτικό συστατικό φιλικό προς το δέρμα που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α μέσα στο σώμα. Βοηθά στην επιδιόρθωση των ιστών του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα από επιβλαβείς ακτινοβολίες.

Νεότερα Άρθρα

Σεπτέμβριος: Ώρα για σωστή διατροφή – ξεκίνα με superfoods!

Her News b

Λεπτά μπράτσα: Μάθε πως θα τα αποκτήσεις!

Her News

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για μια προπόνηση

Her News