HerNews.gr
Συνταγές

Κρέπες: Η ωραιότερη συνταγή για να τις φτιάξεις στο σπίτι

Οι κρέπες εκτός απο πολύ πολύ γευστικές, φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα αρκεί να έχεις τη σωστή συνταγή. Οι κρέπες τρώγονται απο το πρωί έως το βράδυ, με άπειρους συνδιασμούς γεύσεων.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η ίδια και για γλυκές και για αλμυρές κρέπες. Θα σας αρέσει σίγουρα!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη

2 αυγά

1 κουτάλι του γλυκού αλάτι

1 ½ κούπα γάλα

3 κουτάλια της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει. Ανακατεύουμε αρκετά, έως ότου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα για κρέπες. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε το στο μάτι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά , χωρίς βούτυρο.

Με μία  μία κουτάλα για σούπα, ρίχνουμε μια δόση απο το μίγμα στο τηγάνι που έχει ζεσταθεί.  Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη να τη γυρίσουμε,  θα παρατηρήσετε πως ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αν η κρέπα δε ξεκολλάει, μη προσπαθήσετε να τη γυρίσετε ακόμα. 

Μόλις γυρίσουμε την κρέπα, την αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά και από την άλλη μεριά, τη βάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη για τις κρέπες μας.  Αν οι κρέπες σου καούν πριν ψηθούν, πρέπει να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία και αν δε ψήνονται να την δυναμώσετε!

Με τι να τις γεμίσετε:

Μπορείτε να γεμίσετε τις κρέπες με ότι σας αρέσει, τυρί, ζαμπόν, γαλοπούλα, καλαμπόκι, ντομάτα κρέμα γάλακτος ή και πραλίνα σοκολάτας, φρούτα κτλ!

Καλή όρεξη!

 

Νεότερα Άρθρα

Οι πιο νόστιμες σπιτικές γκοφρέτες για το Σαββατοκύριακο!

HerNewskl

Υπέροχη συνταγή για κέικ φράουλας που θα σας ενθουσιάσει!

HerNews ka

Πρασοσέλινο με μαυρομάτικα και σελινόριζα – Συνταγή από την Εύη Κατσιώνη

Her News