HerNews.gr
Γνώμες

Ζούμε τις δικές μας επιλογές ή τις επιλογές των άλλων; Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Ζούμε τις δικές μας επιλογές ή τις επιλογές των άλλων; Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Από τα παιδικά μας χρόνια και κυρίως από τα σχολικά μας χρόνια καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις για την επαγγελματική πορεία που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Είναι όμως όντως αυτές οι επιλογές δικές μας;

Σίγουρα οι γονείς και οι δάσκαλοι μπορούν να βοηθήσουν ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου να δώσουν μια βοήθεια για την κατεύθυνση που μπορεί να πάρει το κάθε παιδί.

Δυστυχώς όμως παρατηρούμε πολύ συχνά περιπτώσεις που μαθητές ακολουθούν μια πορεία για να εκπληρώσουν τα ανεκπλήρωτα όνειρα των γονιών τους.

Αποτέλεσμα…..
 Στην καλύτερη περίπτωση να το συνειδητοποιήσει το άτομο αυτό σε λίγο καιρό και να καταφέρει να αλλάξει πορεία.

Στην χειρότερη περίπτωση ….το άτομο αυτό να μην βρει το ψυχικό σθένος να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή και παραμείνει στο ίδιο “λάθος ” ….κάθε μέρα…στο λάθος επάγγελμα….στις λάθος επιλογές…πράγμα βασανιστικό.

Εύλογα…άμεσο αποτελεσμα είναι οι κακή ψυχολογική κατάσταση και η τοξικότητα που θα βγει σε όλη την υπόλοιπη ζωή του ατόμου.

Είναι κρίμα να καταστρέφουμε τις ζωές των παιδιών μας πιστεύοντας ότι τα βοηθάμε….ας μείνουμε δίπλα τους να τα βοηθήσουμε να κάνουν τις δικές τους επιλογές….σωστές ή λάθος….θα είναι δικές τους.

Μην ξεχνάμε ότι…είμαστε οι επιλογές μας…με ότι συνεπάγεται αυτό….

Αυτά για σήμερα!

Υ.Γ.χαμογελάτε έστω και στραβά….κάποια στιγμή θα ισιώσει!

Μαριλένα Γεωργιοπούλου

Νεότερα Άρθρα

Το Κυριακάτικο πρωινό έχει άρωμα καφέ καρύδα και καλοκαιρινό αεράκι

Her News

Επιστημονικοί λόγοι για να διαβάσετε ένα βιβλίο

Her News

Που πάνε τα λεφτά;

Her News b