HerNews.gr
Health

Δόντια: Κάθε πότε πρέπει να κάνω καθαρισμό;

Ένας απλός καθαρισμός στα δόντια μπορεί να σε βοηθήσει να προλάβεις πολύ σοβαρές και επικίνδυνες ασθένειες και να διατηρήσεις το χαμογελό σου. 

Γενικά ένας οδοντιατρικός καθαρισμός δοντιών από εξειδικευμένο γιατρό πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες για να κρατήσεις μακριά και να προλάβεις την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα. O καθαρισμός και το διάστημα επανεξέτασης στα δόντια μας διαφέρει ανάλογα με τη στοματική υγεία και τις συνήθειες στοματικής υγιεινής που έχουμε.

Σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται πολύ συχνός έλεγχος από τον οδοντίατρο (π.χ. 3-4 φορές το χρόνο σε περιστατικά περιοδοντίτιδας), ενώ όταν δεν υπάρχουν οδοντιατρικής φύσεως προβλήματα και ο ασθενής είναι συνεπής στην καθημερινή στοματική του υγιεινή μία ετήσια επίσκεψη είναι συνήθως αρκετή.

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών με την κατάλληλη οδοντόκρεμα μετά από κάθε γεύμα και η χρήση ήπιου στοματικού διαλύματος και οδοντικού νήματος είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας των ούλων και των δοντιών. Ωστόσο, επειδή τις περισσότερες φορές η διαδικασία δεν τηρείται σχολαστικά ή ακόμη κι αν τηρείται υπάρχουν σημεία που δεν τα φτάνει η οδοντόβουρτσα με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται πέτρα και να μην γίνεται σωστά, πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικό για να πραγματοποιήσει με τη χρήση εργαλείων βαθύ καθαρισμό και ταυτόχρονα, να ελέγξει τη συνολική υγεία των δοντιών.

Νεότερα Άρθρα

Ήλιος: Τι να προσέξουμε για να είναι σύμμαχός μας

Her News

Ύπνος: Η σωστή θέση που πρέπει να κοιμόμαστε σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka

Οι επιπτώσεις του στρες στο σώμα μας

Her News